Sałatka z awokado z wędzonym kurczakiem

niezwykła, ale bardzo smaczna i pożywna sałatka!
BarbaraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 43 % 9 g
tłuszcze 43 % 9 g
węglowodany 14 % 3 g
132 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 15 min

przekonałam się, że smak sałatki Romano i dobrego dojrzałego awokado jest nie tylko bardzo harmonijny, ale moim zdaniem ogólnie świetny. Czy teraz szukasz podobnego połączenia, podobnego jedzenia do Twojego gustu, czy szukasz nowych przepisów kulinarnych? A może czekasz na gości i myślisz - jak ozdobić świąteczny stół? Następnie radzę nie przegapić przepisu zrodzonego z braku jednego z niezbędnych składników!
Cobb Salad-słyszałeś o takim uroku? Więc od dawna chciałem ugotować ten cud. Kupując główkę sałaty Romano z dobrym dojrzałym awokado, spodziewałem się już niezwykłego smaku i przyjemności, z jaką zarówno ja, jak i cała moja rodzina będziemy smakować tę oryginalną sałatkę. To prawda, że kiedy byłam już prawie gotowa do przygotowania tego przysmaku, okazało się, że bekonu i sera pleśniowego, takich niezbędnych składników do sałatki, nie ma w żadnym najbliższym sklepie. Co robić, nie ma dokąd pójść, postanowiłem poeksperymentować. Oto, co z tego wyszło.
a otrzymasz po prostu elegancką, obfitą sałatkę, którą z znanych powodów waham się nazwać sałatką Cobb.
cóż, zaczynajmy? Nie boimy się, bo wszystko nowe to dobrze zapomniane stare! Pokrój każde jajko na sześć plasterków. I pokrój pomidory z awokado i kurczakiem w kostkę. Sałatka romanno (prawda, oryginalna rzecz?) tylko będziemy rwać rękami. Wszystkie te słodkie kawałki układamy na dnie salaterki, najlepiej wystarczająco głębokiej. A teraz najważniejsze jest to, że na całej tej urodzie kładziemy paski i wszystkie inne składniki naszej niezwykłej sałatki.
Och, nie zapomnij o sosie! Aby go przygotować, połącz ocet z musztardą, oliwą z oliwek i pokruszoną fetą. Sałatkę doprawiamy dressingiem przed podaniem!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Awokado - 208   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Musztarda stołówka - 417   kcal/100g
  • Musztarda - 417   kcal/100g
  • Ser"feta" - 290   kcal / 100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Sałata liściasta - 14   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Ocet winny biały - 14   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka - 113   kcal/100g

Podobne przepisy