Sałatka Tsada z fasolą i wołowiną i kwaśną śmietaną z ogórkami

bardzo obfita, pożywna i pyszna sałatka dla miłośników sałatek mięsnych. Kulinarny przepis na sałatkę ziemniaczano-fasolową & quot; Tsada" z wołowiną znaleziono u znajomego w starym zeszycie z przepisami z młodości studenckiej. Jako koneser kuchni gruzińskiej nie omieszkałem go od razu przepisać. Kiedy gotowałem po raz pierwszy, nie wierzyłem, że takie zwykłe na pierwszy rzut oka produkty mogą okazać się czymś niezwykłym. Ale okazało się, że kiedy & quot; Tsada & quot; pojawia się na stole, wszyscy budzą prawdziwy wilczy apetyt. Często gotuję, tym bardziej, że nie potrzebujesz wielu składników i prawie zawsze są pod ręką.
Arkadiusz i SwietłanaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 32 % 6 g
tłuszcze 21 % 4 g
węglowodany 47 % 9 g
98 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 35 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.

suszoną lub świeżą fasolę sortuję, a następnie gotuję na umiarkowanym ogniu i spuszczam wodę. Fasolę należy schłodzić na balkonie, Jeśli za oknami jest zima. Jeśli Na zewnątrz jest ciepło, będziesz musiał poczekać. Ziemniaki gotuję bezpośrednio w skórce, obieram i kroję w kostkę. Gotuję wołowinę i kroję ją w te same kostki co ziemniaki. Robię mieszankę śmietany, pokruszonego czosnku, soli i suszonych ziół. Bardzo drobno posiekaj fioletową cebulę. Mieszam wszystkie produkty i wkładam sałatkę do lodówki na pół godziny. Jedzenie idealnie pasuje do czerwonego wina i ożywionej rozmowy w ciepłym towarzystwie. Każdy zimny dzień jest nasycony zapachami letniego południowego dnia.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Tłuszcz wołowy roztopiony - 871   kcal/100g
  • Wołowina tłusta - 171   kcal/100g
  • Wołowina chuda - 158   kcal/100g
  • Wołowina-mostek - 217   kcal/100g
  • Wołowina-kajdany - 380   kcal/100g
  • Wołowina-chuda pieczeń - 200   kcal/100g
  • Wołowina - łopatka - 137   kcal/100g
  • Wołowina - żeberka - 233   kcal / 100g
  • Szynka wołowa - 104   kcal/100g
  • Wołowina - ogon - 184   kcal/100g
  • Szynka gotowana - 269   kcal/100g
  • Peklowana wołowina - 216   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal / 100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Pieprz mielony czerwony - 318   kcal/100g
  • Pikle - 11   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Fasola czerwona - 93   kcal/100g

Podobne przepisy