Sałatka Tsada z fasolą i wołowiną i kwaśną śmietaną z ogórkami
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
suszoną lub świeżą fasolę sortuję, a następnie gotuję na umiarkowanym ogniu i spuszczam wodę. Fasolę należy schłodzić na balkonie, Jeśli za oknami jest zima. Jeśli Na zewnątrz jest ciepło, będziesz musiał poczekać. Ziemniaki gotuję bezpośrednio w skórce, obieram i kroję w kostkę. Gotuję wołowinę i kroję ją w te same kostki co ziemniaki. Robię mieszankę śmietany, pokruszonego czosnku, soli i suszonych ziół. Bardzo drobno posiekaj fioletową cebulę. Mieszam wszystkie produkty i wkładam sałatkę do lodówki na pół godziny. Jedzenie idealnie pasuje do czerwonego wina i ożywionej rozmowy w ciepłym towarzystwie. Każdy zimny dzień jest nasycony zapachami letniego południowego dnia.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Wołowina - żeberka - 233 kcal / 100g
- Szynka wołowa - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal / 100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g
- Pikle - 11 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Fasola czerwona - 93 kcal/100g