Zupa krem z cukinii bez ziemniaków ze śmietaną

delikatna, delikatna zupa jest odpowiednia dla każdego, kto ceni smak i korzyści.
NashaDashaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 1 g
tłuszcze 25 % 2 g
węglowodany 63 % 5 g
41 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.

ze wszystkich zup wolę robić zupy kremowe. Każda z tych zup charakteryzuje się jednorodną jedwabistą konsystencją i jasnym smakiem.
znam wiele przepisów kulinarnych na zupy kremowe-na przykład grzybowe, ziemniaczane, dyniowe. Ale wszyscy wolą cukinię ze względu na jej lekkość, oryginalność i przydatne właściwości .Ponadto jest bardzo smaczny i łatwy i szybki w przygotowaniu. A dla prawdziwych miłośników cukinii (takich jak ja) ta zupa to prawdziwa uczta.
moja mama powiedziała kiedyś, że ta zupa przypomina jej wykwintne danie z drogiej restauracji.
obierz warzywa i pokrój w drobną kostkę. Włóż wszystko do rondla, dopraw przyprawami i polej odrobiną bulionu. Dusić na średnim ogniu przez około 40 minut.
wyjmij warzywa z bulionu, przełóż do blendera i zmiksuj na gładkie puree. W razie potrzeby można rozcieńczyć pozostałym bulionem.
podawaj tę wspaniałą zupę z krakersami, posiekanymi ziołami lub po prostu ze śmietaną.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Cukinia - 23   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Rosół - 15   kcal/100g
  • Ziele angielskie - 263   kcal/100g

Podobne przepisy