skład / składniki
metoda gotowania
ten napój jest dobry do spożycia w zimnych porach roku. Grzane wino dobrze się rozgrzewa, a także pomaga przy przeziębieniach. A proces przygotowania grzanego wina jest bardzo ekscytujący i nadaje się na spokojne rodzinne wieczory. Chcę zaoferować bardzo łatwy przepis kulinarny na przygotowanie gorącego napoju alkoholowego ze specjalną przyprawą, która jest sprzedawana w supermarketach. Łączy wszystkie rodzaje przypraw we właściwych proporcjach, więc nie będziesz miał okazji przesadzić czegoś i zepsuć 2 litrów wina))
należy również pamiętać, że wino do grzanego wina może i powinno być tanie! Ten przepis pozwoli Ci zrobić z niego pyszny napój. A gotowanie grzanego wina z drogich win ... być może trochę nierozsądne.
więc wlej wino do garnka i rozpal ogień. Obierz jabłka i mandarynki, pokrój dość grubo. Nie wyrzucamy Skórki. Wyciśnij sok z mandarynek do wina i wrzuć wyciśniętą część i jabłka do rondla. Wlej przyprawę. Radziłbym nie wylewać torby do końca. Dodaję cały cynamon, ponieważ bardzo go kocham. Tutaj jest na twój gust. Wino podgrzewamy, mieszamy, ale w żadnym wypadku nie doprowadzamy do wrzenia!! Rozlewamy do kubków na herbatę i rozgrzewamy się :)
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Mandarynki - 33 kcal/100g
- Mandarynki w puszkach - 40 kcal/100g
- Cynamon - 247 kcal/100g
- Wina alkoholowe - 212 kcal/100g
- Wina półwytrawne - 78 kcal/100g
- Wina wytrawne - 64 kcal/100g
- Wino czerwone - 88 kcal/100g
- Przyprawa Maggi - 59 kcal/100g