zupa ziemniaczano-cebulowa z truflami
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
ten przepis kulinarny jest przeznaczony dla prawdziwych koneserów kuchni włoskiej. Zawiera wyśmienite składniki, takie jak ser Fontina i trufla. Zupa ziemniaczano-cebulowa z truflami to prawdziwie arystokratyczny posiłek.
aby przygotować to danie, najpierw rozgrzej olej na dużej patelni i dodaj do niego cebulę. Na małym ogniu smażymy go na piękny rumieniec. Następnie dodaj tam ziemniaki. Posolić go. Smażyć ziemniaki przez kilka minut i wlać bulion i mleko. Gdy mieszanina się zagotuje, zmniejsz ogień i mieszając gotuj na wolnym ogniu przez około 40-45 minut, aż ziemniaki będą całkowicie ugotowane.
dalej, zdejmij z ognia i pozwól mu ostygnąć, ponieważ będziesz musiał użyć blendera. Najpierw włóż śmietanę do zupy iw blenderze, dobrze ją ubij.
połóż ser na kawałkach bochenka i ugotuj z niego tosty na patelni. Wlej zupę do talerzy i włóż do każdego kawałki trufli.
ta zupa we Włoszech jest zwykle spożywana z grzankami serowymi.
aby przygotować to danie, najpierw rozgrzej olej na dużej patelni i dodaj do niego cebulę. Na małym ogniu smażymy go na piękny rumieniec. Następnie dodaj tam ziemniaki. Posolić go. Smażyć ziemniaki przez kilka minut i wlać bulion i mleko. Gdy mieszanina się zagotuje, zmniejsz ogień i mieszając gotuj na wolnym ogniu przez około 40-45 minut, aż ziemniaki będą całkowicie ugotowane.
dalej, zdejmij z ognia i pozwól mu ostygnąć, ponieważ będziesz musiał użyć blendera. Najpierw włóż śmietanę do zupy iw blenderze, dobrze ją ubij.
połóż ser na kawałkach bochenka i ugotuj z niego tosty na patelni. Wlej zupę do talerzy i włóż do każdego kawałki trufli.
ta zupa we Włoszech jest zwykle spożywana z grzankami serowymi.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser "stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Trufle świeże - 51 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Śmietana 35% - 337 kcal/100g
- Śmietanka 40% - 362 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Rosół - 15 kcal/100g
- Baton - 273 kcal/100g