Zupa ziemniaczano-cebulowa z truflami

zupa specjalnie dla miłośników wykwintnej kuchni włoskiej!
NamiraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 16 % 4 g
tłuszcze 20 % 5 g
węglowodany 64 % 16 g
123 kcal
IG: 50 / 0 / 50

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 25 min
ten przepis kulinarny jest przeznaczony dla prawdziwych koneserów kuchni włoskiej. Zawiera wyśmienite składniki, takie jak ser Fontina i trufla. Zupa ziemniaczano-cebulowa z truflami to prawdziwie arystokratyczny posiłek.
aby przygotować to danie, najpierw rozgrzej olej na dużej patelni i dodaj do niego cebulę. Na małym ogniu smażymy go na piękny rumieniec. Następnie dodaj tam ziemniaki. Posolić go. Smażyć ziemniaki przez kilka minut i wlać bulion i mleko. Gdy mieszanina się zagotuje, zmniejsz ogień i mieszając gotuj na wolnym ogniu przez około 40-45 minut, aż ziemniaki będą całkowicie ugotowane.
dalej, zdejmij z ognia i pozwól mu ostygnąć, ponieważ będziesz musiał użyć blendera. Najpierw włóż śmietanę do zupy iw blenderze, dobrze ją ubij.
połóż ser na kawałkach bochenka i ugotuj z niego tosty na patelni. Wlej zupę do talerzy i włóż do każdego kawałki trufli.
ta zupa we Włoszech jest zwykle spożywana z grzankami serowymi.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser "stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Trufle świeże - 51   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Śmietana 35% - 337   kcal/100g
  • Śmietanka 40% - 362   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Rosół - 15   kcal/100g
  • Baton - 273   kcal/100g

Podobne przepisy