kasza jaglana mleczna z dynią i malinami
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
myjemy proso, odkładamy na bok. Obierz dynię i pokrój ją w kostkę o bokach około 1 cm dynia powinna być dokładnie taka sama jak owsianka, czyli proso. Dlatego wygodnie jest mierzyć nie w gramach, ale w szklankach. Powinny być dwa. Następnie bierzemy rondel i układamy owsiankę warstwami, jak ciasto: kasza, Dynia, kasza, Dynia. Napełnij wodą, solą i podpal. Kasza jaglana nie przeszkadza, czekamy, aż cała woda wyparuje. Następnie dodaj gorące mleko do owsianki, przykryj pokrywką i gotuj do miękkości. Po ugotowaniu kaszy jaglanej dodaj kawałki masła, im więcej, tym smaczniejsze) & nbsp;
cóż, a następnie podajemy jedzenie do stołu:) rozłóż kaszę jaglaną na talerzu, dodaj maliny z cukrem. Smacznego i dobrego zdrowia dla ciebie!!
cóż, a następnie podajemy jedzenie do stołu:) rozłóż kaszę jaglaną na talerzu, dodaj maliny z cukrem. Smacznego i dobrego zdrowia dla ciebie!!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Dynia - 29 kcal/100g
- Malina - 42 kcal/100g
- Maliny świeżo mrożone słodkie - 50 kcal/100g
- Kasza jaglana - 335 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal / 100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g