skład / składniki
gotowanie krok po kroku
aby przygotować pyszną i zdrową zupę, możesz użyć tego przepisu kulinarnego. Takie jedzenie jak puree z fasoli z jęczmieniem perłowym, choć nie jest szybkie, ale proste.
od wieczora włóż fasolę do garnka z wodą i pozostaw na noc.
następnego dnia wlej wodę z fasoli, umyj ją, dodaj świeżą wodę i podpal. Gdy fasola się zagotuje, zmniejsz ogień i gotuj przez około półtorej godziny. Czas gotowania fasoli może się bardzo różnić, w zależności od jej odmiany i twardości. Ogólnie rzecz biorąc, musisz go gotować, aż stanie się miękki. Kilka minut przed gotowaniem włóż cebulę do rondla.
wlej wodę do drugiego rondla, Posol ją i włóż wcześniej umytą jęczmień. Kaszę należy gotować przez około 45-50 minut. Okresowo płatki należy mieszać.
gdy jęczmień perłowy jest ugotowany, wlej wodę z patelni i przenieś jęczmień perłowy na patelnię z rozgrzanym olejem. Dodaj tam czosnek. Smaż jęczmień przez kilka minut i dodaj zioła. Następnie smaż przez kolejną minutę i po posoleniu i pieprzu zdejmij z ognia.
w międzyczasie ugotowaną fasolę przelej razem z cebulą i bulionem do blendera, aby zamienić ją w puree. Gdy puree będzie gotowe, dodaj do niego trochę oleju i możesz go ponownie delikatnie podgrzać. Sól i pieprz.
przed podaniem najpierw wlej tłuczone ziemniaki na talerz i dodaj jęczmień z ziołami na wierzch. Zupa jest gotowa. Smacznego.
wodę podałem w przybliżeniu, ponieważ sam określasz gęstość zupy.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kasza perłowa - 340 kcal/100g
- Fasola - 328 kcal/100g
- Biała fasola - 352 kcal/100g
- Fasola ognista czerwona - 23 kcal/100g
- Fasola świeżo mrożona w opakowaniu (300 g) - 102 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g