knedle z truskawkami

restauracje rozdają tysiące za to danie! Zrób to w domu za darmo!
SvetlanaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 33 % 8 g
tłuszcze 25 % 6 g
węglowodany 42 % 10 g
126 kcal
IG: 10 / 0 / 90

metoda gotowania

czas gotowania: 50 min

to boskie i całkowicie niepowtarzalne jedzenie nie pozostawi nikogo obojętnym!
tak więc podstawą pierogów jest twaróg. Przetrzyj go przez sito, możesz dodać trochę wanilii, aby uzyskać pachnący zapach. Bierzemy 4 ugotowane jajka, dokładnie je ubijamy. Masło powinno mieć temperaturę pokojową. wymieszaj twaróg, olej i jajka, dodaj cukier i 2-3 łyżki.łyżki krakersów. Następnie dzielimy masę dokładnie na 24 ciasta:) w rzeczywistości, jak się okaże, oczywiście!
następnie bierzemy moje truskawki, obieramy. Wlej trochę mąki na deskę. Kładziemy nadzienie truskawkowe na środku każdego z 24 ciast i zwijamy zgrabne małe kulki.
Pozostałe piąte jajko ubij w osobnej misce. Następnie za pomocą łyżki zanurzamy kulki twarogowe w mieszance jajecznej i panierujemy w bułce tartej. Następnie nasze 24 kulki są wysyłane do lodówki. W międzyczasie wkładamy wodę, doprowadzamy do wrzenia i dodajemy 1 łyżkę. łyżka cukru i mięty. Wyjmujemy pierogi z lodówki i delikatnie zanurzamy we wrzącej wodzie. Pierogi są gotowe, gdy wypłyną na powierzchnię)
gotowe knedle radzę podawać z sosem ze śmietany, truskawek i cukru.
Nie mam wątpliwości, że spodoba ci się ten bardzo oryginalny i niezwykły przepis kulinarny:) smacznego!!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Truskawka - 30   kcal/100g
  • Świeżo mrożone słodkie truskawki - 44   kcal/100g
  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal / 100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Mięta świeża - 49   kcal/100g
  • Mięta suszona - 285   kcal/100g
  • Mięta - 49   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal / 100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal / 100g
  • Bułka tarta - 347   kcal/100g

Podobne przepisy