skład / składniki
metoda gotowania
to boskie i całkowicie niepowtarzalne jedzenie nie pozostawi nikogo obojętnym!
tak więc podstawą pierogów jest twaróg. Przetrzyj go przez sito, możesz dodać trochę wanilii, aby uzyskać pachnący zapach. Bierzemy 4 ugotowane jajka, dokładnie je ubijamy. Masło powinno mieć temperaturę pokojową. wymieszaj twaróg, olej i jajka, dodaj cukier i 2-3 łyżki.łyżki krakersów. Następnie dzielimy masę dokładnie na 24 ciasta:) w rzeczywistości, jak się okaże, oczywiście!
następnie bierzemy moje truskawki, obieramy. Wlej trochę mąki na deskę. Kładziemy nadzienie truskawkowe na środku każdego z 24 ciast i zwijamy zgrabne małe kulki.
Pozostałe piąte jajko ubij w osobnej misce. Następnie za pomocą łyżki zanurzamy kulki twarogowe w mieszance jajecznej i panierujemy w bułce tartej. Następnie nasze 24 kulki są wysyłane do lodówki. W międzyczasie wkładamy wodę, doprowadzamy do wrzenia i dodajemy 1 łyżkę. łyżka cukru i mięty. Wyjmujemy pierogi z lodówki i delikatnie zanurzamy we wrzącej wodzie. Pierogi są gotowe, gdy wypłyną na powierzchnię)
gotowe knedle radzę podawać z sosem ze śmietany, truskawek i cukru.
Nie mam wątpliwości, że spodoba ci się ten bardzo oryginalny i niezwykły przepis kulinarny:) smacznego!!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Truskawka - 30 kcal/100g
- Świeżo mrożone słodkie truskawki - 44 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal / 100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Mięta świeża - 49 kcal/100g
- Mięta suszona - 285 kcal/100g
- Mięta - 49 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal / 100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Woda - 0 kcal / 100g
- Bułka tarta - 347 kcal/100g