zupa z pieczarek z cebulą

pyszny smak będzie miłym dodatkiem do Dania!
WhiteSinAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 15 % 3 g
tłuszcze 40 % 8 g
węglowodany 45 % 9 g
145 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 1 h 10 min
chcę podzielić się przepisem na pyszną, obfitą i łatwą do przygotowania zupę z pieczarek z cebulą i ziemniakami. Do zupy pokrój obrane ziemniaki niezbyt drobno, zalej wodą, Posol i gotuj, aż będą całkowicie ugotowane, a następnie spuść wodę, zmiażdż ziemniaki. Dostaliśmy tłuczone ziemniaki, na podstawie których przygotujemy naszą zupę z pieczarek. Teraz pokrój grzyby i cebulę i podsmaż wszystko na średnim ogniu. Grzyby można również wziąć suszone, w tym przypadku zupa okaże się jeszcze bardziej pachnąca. Najpierw podsmaż cebulę na oleju roślinnym, a następnie dodaj grzyby i sól. Poczekaj, aż płyn wyparuje i zmiel gotowe grzyby z cebulą w blenderze. Następnie należy wymieszać mieszaninę z tłuczonymi ziemniakami, wlać śmietanę, pieprz i sól do smaku. Następnie podpal i zagotuj, ale nie gotuj. Podczas podgrzewania naszej zupy grzybowej staraj się jej również nie gotować. Możesz również podawać na stole na zimno. Podczas serwowania udekoruj zupę puree z pieczarkami ziołami. Przyjemny apetyt!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Maślanka - 36   kcal/100g
  • Śmietanka 20% tłuszczu - 300   kcal/100g
  • Śmietanka 10% tłuszczu - 120   kcal/100g
  • Śmietana - 300   kcal/100g
  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g

Podobne przepisy