zupa z pieczarek z cebulą
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
chcę podzielić się przepisem na pyszną, obfitą i łatwą do przygotowania zupę z pieczarek z cebulą i ziemniakami. Do zupy pokrój obrane ziemniaki niezbyt drobno, zalej wodą, Posol i gotuj, aż będą całkowicie ugotowane, a następnie spuść wodę, zmiażdż ziemniaki. Dostaliśmy tłuczone ziemniaki, na podstawie których przygotujemy naszą zupę z pieczarek. Teraz pokrój grzyby i cebulę i podsmaż wszystko na średnim ogniu. Grzyby można również wziąć suszone, w tym przypadku zupa okaże się jeszcze bardziej pachnąca. Najpierw podsmaż cebulę na oleju roślinnym, a następnie dodaj grzyby i sól. Poczekaj, aż płyn wyparuje i zmiel gotowe grzyby z cebulą w blenderze. Następnie należy wymieszać mieszaninę z tłuczonymi ziemniakami, wlać śmietanę, pieprz i sól do smaku. Następnie podpal i zagotuj, ale nie gotuj. Podczas podgrzewania naszej zupy grzybowej staraj się jej również nie gotować. Możesz również podawać na stole na zimno. Podczas serwowania udekoruj zupę puree z pieczarkami ziołami. Przyjemny apetyt!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g