skład / składniki
gotowanie krok po kroku
kiedy odwiedziłem Gruzję, poczęstowano mnie satsivi.Jest tam podawany na wesela lub inne uroczystości. Tak bardzo podobało mi się to danie, że przy każdej okazji gotuję je teraz w domu. Teraz nauczę cię, jak przygotować ten przepis kulinarny.
weź kurczaka, tylko domowego i gotuj do połowy ugotowanego. Następnie ostrożnie bierzemy i przenosimy na blachę do pieczenia, aby trochę usmażyć w piekarniku. ale wcześniej nie zapomnij o soli.
a tymczasem zrobimy sos dla naszego ptaka.Wlej cebulę do płonącego bulionu, który został wcześniej pokrojony i pozwól mu powoli gotować na małym ogniu.
zmiel orzechy włoskie w moździerzu. ale możesz przejść przez maszynę do mięsa.Dodaj czosnek, sól, pieprz i wszystkie przyprawy. co wskazałem w przepisie.Gotuj przez kolejne piętnaście minut, a na koniec dodaj ocet winny. Jeśli go nie masz, możesz mieć jabłko.Włóż pokrojonego kurczaka do tego sosu. To jedzenie podawane jest schłodzone razem z hominy można z białym chlebem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurczak kategorii i - 238 kcal/100g
- Kurczak II kategorii - 159 kcal/100g
- Kurczak, miąższ bez skóry - 241 kcal/100g
- Kurczaki - 140 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Goździk - 323 kcal/100g
- Kolendra suszona mielona - 216 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Kolendra, kolendra - 25 kcal/100g
- Cynamon - 247 kcal/100g
- Szafran - 310 kcal/100g
- Papryka ostra - 40 kcal/100g
- Chmiel-suneli - 417 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ocet winny biały - 14 kcal/100g