skład / składniki
gotowanie krok po kroku
kulinarny przepis na dobre pierwsze danie. To jedzenie nadaje się do przygotowywania obiadów.
moczyć fasolę przez 3-4 godziny.
pokrój mięso na średniej wielkości kawałki. Wkładamy do rondla, napełniamy wodą, solimy i gotujemy przez godzinę.
dodaj fasolę i gotuj, aż fasola będzie prawie gotowa, około 30-40 minut.
obierz ziemniaki, pokrój w kostkę, a gdy fasola będzie gotowa, dodaj do garnka.
dodaj kapustę do ziemniaków, gotuj przez kolejne 10 minut. Kapusta może być kiszona i świeża, kto lubi więcej.
zajmijmy się warzywami. Pokrój cebulę, trzy marchewki na tarce. Najpierw usmaż cebulę na oleju roślinnym, następnie dodaj startą marchewkę i smaż wszystko razem, dodaj koncentrat pomidorowy lub keczup i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 5 minut. Dodaj smażone warzywa do bulionu. Do warzyw należy włożyć liść laurowy do bulionu, spróbować soli i soli, jeśli to konieczne. Gotuj, aż ziemniaki będą gotowe.
możesz ugotować zupę z fasolą w puszkach, ale należy ją dodać 10 minut przed końcem gotowania zupy.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Zielona kapusta - 46 kcal/100g
- Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Fasola - 328 kcal/100g
- Biała fasola - 352 kcal/100g
- Fasola ognista czerwona - 23 kcal / 100g
- Fasola świeżo mrożona w opakowaniu (300 g) - 102 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Ketchup - 93 kcal/100g
- Kości wołowe - 105 kcal/100g