zupa fasolowa z mięsem

obfita, pożywna zupa z mięsem to pyszna opcja na lunch! Czas spędzony: 1,5 godziny na przygotowanie bulionu i układanie / gotowanie warzyw przez 20 minut.
Arina KotenAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 29 % 7 g
tłuszcze 8 % 2 g
węglowodany 63 % 15 g
111 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.

kulinarny przepis na dobre pierwsze danie. To jedzenie nadaje się do przygotowywania obiadów.
moczyć fasolę przez 3-4 godziny.
pokrój mięso na średniej wielkości kawałki. Wkładamy do rondla, napełniamy wodą, solimy i gotujemy przez godzinę.
dodaj fasolę i gotuj, aż fasola będzie prawie gotowa, około 30-40 minut.
obierz ziemniaki, pokrój w kostkę, a gdy fasola będzie gotowa, dodaj do garnka.
dodaj kapustę do ziemniaków, gotuj przez kolejne 10 minut. Kapusta może być kiszona i świeża, kto lubi więcej.
zajmijmy się warzywami. Pokrój cebulę, trzy marchewki na tarce. Najpierw usmaż cebulę na oleju roślinnym, następnie dodaj startą marchewkę i smaż wszystko razem, dodaj koncentrat pomidorowy lub keczup i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 5 minut. Dodaj smażone warzywa do bulionu. Do warzyw należy włożyć liść laurowy do bulionu, spróbować soli i soli, jeśli to konieczne. Gotuj, aż ziemniaki będą gotowe.
możesz ugotować zupę z fasolą w puszkach, ale należy ją dodać 10 minut przed końcem gotowania zupy.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Zielona kapusta - 46   kcal/100g
  • Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Fasola - 328   kcal/100g
  • Biała fasola - 352   kcal/100g
  • Fasola ognista czerwona - 23   kcal / 100g
  • Fasola świeżo mrożona w opakowaniu (300 g) - 102   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Ketchup - 93   kcal/100g
  • Kości wołowe - 105   kcal/100g

Podobne przepisy