skład / składniki
gotowanie krok po kroku
w garnku z wodą wkładamy umyty zestaw do zupy i gotujemy bulion. Pokrój ziemniaki w kostkę i posiekaj kapustę. Następnie zanurzamy je w bulionie.
do przygotowania dressingu buraki i marchewki są grubo wcierane. Następnie smaż starte warzywa na gorącym oleju i gotuj na wolnym ogniu przez 6-7 minut. Włóż koncentrat pomidorowy, ocet. Wymieszaj składniki i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 5 minut.
zanurz gotowy sos we wrzącym bulionie.
pokrój cebulę na pół pierścienia, usmaż na gorącym oleju, a następnie dodaj mąkę i dobrze wymieszaj. Następnie wysyłamy cebulę do zupy i mieszamy. Do wrzącego bulionu dodaj liść laurowy, pieprz, posiekany czosnek. Gotuj zupę przez 6-7 minut. Zdejmij patelnię z ognia i przykryj pokrywką. Zupę można podawać z majonezem lub kwaśną śmietaną. Jeśli zrobiłeś wszystko poprawnie, zastanów się, że nie pozostało długo do ślubu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Wołowina - żeberka - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Burak - 40 kcal/100g
- Suszone buraki - 278 kcal/100g
- Buraki gotowane - 49 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Kapusta biała - 28 kcal/100g
- Kapusta biała gotowana - 21 kcal/100g
- Ocet stołowy - 11 kcal/100g
- Przyprawa Maggi - 59 kcal/100g