Barszcz wołowy z burakami i świeżą kapustą

Droga do serca mężczyzny prowadzi przez ten Barszcz! Barszcz ukraiński-kulinarny klasyk. Symfonia w garnku lub Niech do serca prawdziwego mężczyzny, to jest ten przepis kulinarny.
VitaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 26 % 5 g
tłuszcze 11 % 2 g
węglowodany 63 % 12 g
84 kcal
IG: 85 / 0 / 15

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.

w garnku z wodą wkładamy umyty zestaw do zupy i gotujemy bulion. Pokrój ziemniaki w kostkę i posiekaj kapustę. Następnie zanurzamy je w bulionie.
do przygotowania dressingu buraki i marchewki są grubo wcierane. Następnie smaż starte warzywa na gorącym oleju i gotuj na wolnym ogniu przez 6-7 minut. Włóż koncentrat pomidorowy, ocet. Wymieszaj składniki i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 5 minut.
zanurz gotowy sos we wrzącym bulionie.
pokrój cebulę na pół pierścienia, usmaż na gorącym oleju, a następnie dodaj mąkę i dobrze wymieszaj. Następnie wysyłamy cebulę do zupy i mieszamy. Do wrzącego bulionu dodaj liść laurowy, pieprz, posiekany czosnek. Gotuj zupę przez 6-7 minut. Zdejmij patelnię z ognia i przykryj pokrywką. Zupę można podawać z majonezem lub kwaśną śmietaną. Jeśli zrobiłeś wszystko poprawnie, zastanów się, że nie pozostało długo do ślubu.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Tłuszcz wołowy roztopiony - 871   kcal/100g
  • Wołowina tłusta - 171   kcal/100g
  • Wołowina chuda - 158   kcal/100g
  • Wołowina-mostek - 217   kcal/100g
  • Wołowina-kajdany - 380   kcal/100g
  • Wołowina-chuda pieczeń - 200   kcal/100g
  • Wołowina - łopatka - 137   kcal/100g
  • Wołowina - żeberka - 233   kcal/100g
  • Wołowina-szynka - 104   kcal/100g
  • Wołowina - ogon - 184   kcal/100g
  • Szynka gotowana - 269   kcal/100g
  • Peklowana wołowina - 216   kcal/100g
  • Burak - 40   kcal/100g
  • Suszone buraki - 278   kcal/100g
  • Buraki gotowane - 49   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Kapusta biała - 28   kcal/100g
  • Kapusta biała gotowana - 21   kcal/100g
  • Ocet stołowy - 11   kcal/100g
  • Przyprawa Maggi - 59   kcal/100g

Podobne przepisy