marynata wegetariańska bez jęczmienia jęczmiennego
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
uwolnij cebulę z łuski i drobno posiekaj, Ustaw marchewki na grubej tarce lub pokrój w małe paski. Rozgrzej masło w rondlu z grubym dnem i trzymaj marchewki z cebulą na złoty kolor.
pokrój ogórki w cienkie kostki, dodaj do warzyw i gotuj na wolnym ogniu przez kilka minut.
obrane ziemniaki pokroić w kostkę, kaszę gryczaną dokładnie spłukać, wysłać te składniki na patelnię. Zalej marynatę wrzącą wodą.
gotowość marynaty zależy od gotowości ziemniaków.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Kasza gryczana (całe ziarno) - 335 kcal/100g
- Ciemna mąka gryczana - 333 kcal/100g
- Jasna mąka gryczana - 347 kcal/100g
- Kasza gryczana gotowana - 163 kcal/100g
- Gryka - 313 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pikle - 11 kcal/100g
- Ogórki kiszone - 16 kcal/100g