skład / składniki
gotowanie krok po kroku
po prostu obieram marchewki i cebulę, a następnie podsmażam je (opiekam) na oleju roślinnym. W tym czasie obieram ziemniaki i kroję je w kostki, które wlewam do wrzącej osolonej wody. Gotuję przez 15-20 minut, następnie pasuję i wkładam konserwy rybne do zupy.
przed włożeniem konserw do zupy ugniatam je widelcem, aby kawałki ryby unosiły się w zupie. Odradzam używanie przetworów w polewie pomidorowej i przetworów z dużą ilością oleju. Możesz użyć pstrąga i łososia w puszkach, a także sardynek lub sardynek. Ta zupa gotuje się przez 25-30 minut.
na samym końcu gotowania wlewam śmietanę, aby zupa nabrała przyjemnego białawego koloru. Chcę ostrzec, że z powodu śmietany zupa może kwaśnieć szybciej niż zwykle. Dlatego krem można dodać bezpośrednio przed użyciem. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietanka - 300 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Różowy łosoś konserwowy - 136 kcal/100g