zupa fasolowa dla wegetarian
skład / składniki
12
porcje:
metoda gotowania
ten przepis kulinarny jest odpowiedni dla wszystkich, którzy z jakiegokolwiek powodu nie jedzą mięsa. Cóż, lub podczas postu.
weź fasolę. Możesz być zarówno biały, jak i czerwony, nie ma specjalnej różnicy. Umyj go dobrze i zalej wrzącą wodą, rozpal na małym ogniu i zagotuj. Zapomniałem powiedzieć, że nadal musisz rzucić korzeń pietruszki, nada naszemu daniu przyjemny smak i aromat. Gdy fasola jest miękka, wyjmij i przetrzyj przez sito. Ale biorę zwykły popychacz. To też nie jest złe. Wrzuć całą tę masę z powrotem do garnka.
drobno posiekaj cebulę i smaż na oleju roślinnym. Dodaj go również tam, w bulionie. A także orzechy włoskie wstępnie pominięte w maszynce do mięsa, sól do smaku, pieprz. Daj temu wszystkiemu jeszcze pięć minut na gotowanie. Cóż, to wszystko. Nasza zupa jest gotowa.
po podaniu ten posiłek powinien być gorący. Ponadto, jeśli chcesz, możesz dodać tutaj ocet winny lub jabłkowy lub sos themali. Na wierzch Wrzuć zieloną pietruszkę, koperek i kolendrę dla amatorów.
weź fasolę. Możesz być zarówno biały, jak i czerwony, nie ma specjalnej różnicy. Umyj go dobrze i zalej wrzącą wodą, rozpal na małym ogniu i zagotuj. Zapomniałem powiedzieć, że nadal musisz rzucić korzeń pietruszki, nada naszemu daniu przyjemny smak i aromat. Gdy fasola jest miękka, wyjmij i przetrzyj przez sito. Ale biorę zwykły popychacz. To też nie jest złe. Wrzuć całą tę masę z powrotem do garnka.
drobno posiekaj cebulę i smaż na oleju roślinnym. Dodaj go również tam, w bulionie. A także orzechy włoskie wstępnie pominięte w maszynce do mięsa, sól do smaku, pieprz. Daj temu wszystkiemu jeszcze pięć minut na gotowanie. Cóż, to wszystko. Nasza zupa jest gotowa.
po podaniu ten posiłek powinien być gorący. Ponadto, jeśli chcesz, możesz dodać tutaj ocet winny lub jabłkowy lub sos themali. Na wierzch Wrzuć zieloną pietruszkę, koperek i kolendrę dla amatorów.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Fasola - 328 kcal/100g
- Biała fasola - 352 kcal/100g
- Fasola ognista czerwona - 23 kcal/100g
- Fasola świeżo mrożona w opakowaniu (300 g) - 102 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Korzeń pietruszki - 49 kcal/100g