Zupa-julien z pieczarek

gęsta, pożywna i bogata zupa dla tych, którzy chcą czegoś nowego! Ten prosty przepis na pyszną zupę-julien z pieczarek opowiedział mi przyjaciel-doskonały kucharz. Wszystkie składniki są w każdym sklepie i każdy może przygotować to jedzenie. Jedyną trudnością w przepisie jest to, że musisz bardzo uważnie i dokładnie przestrzegać przepisu. Kreatywność jest tutaj całkowicie nieodpowiednia.
Arkadiusz i SwietłanaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 38 % 3 g
tłuszcze 50 % 4 g
węglowodany 13 % 1 g
35 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
pieczarki i warzywa dokładnie obieram i myję. Następnie napełniam patelnię wodą, po czym pocieram stopiony ser i dodaję go do zimnej wody. Smak zupy zależy w dużej mierze od jakości sera, więc do wyboru należy podchodzić odpowiedzialnie. Na średnim ogniu podgrzewam patelnię, zapobiegając gotowaniu i ciągle mieszając. Teraz nadszedł czas, aby wyłączyć ogień i odstawić patelnię na bok. Pieczarki pokrojone w plasterki opiekam na najmniejszym ogniu, aż woda całkowicie odparuje i pojawi się przyjemna złota skorupa. Na równie małym ogniu z kolei podsmażam drobno posiekaną cebulę i drobno startą marchewkę.

grzyby i warzywa dodaję do rondla z serem stopionym w wodzie i doprowadzam do wrzenia na średnim ogniu. Cóż, to prawie wszystko, teraz nadszedł czas, aby przykryć zupę pokrywką i zrobić mały ogień i złapać czas. Po 15 minutach zupa Julien jest gotowa. Pozostaje tylko posolić i posypać ziołami. To doskonałe jedzenie dla smakoszy, który nie chce spędzać dużo czasu w kuchni. Wolę dodać mały kawałek masła i łyżkę kwaśnej śmietany do miski zupy-julien z pieczarek, ale to kwestia gustu.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294   kcal/100g
  • Ser"megle" - 590   kcal/100g
  • Ser"Tatar" - 348   kcal/100g
  • Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173   kcal/100g
  • Ser "Wiola" - 307   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal / 100g

Podobne przepisy