zupa-julien z pieczarek
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
pieczarki i warzywa dokładnie obieram i myję. Następnie napełniam patelnię wodą, po czym pocieram stopiony ser i dodaję go do zimnej wody. Smak zupy zależy w dużej mierze od jakości sera, więc do wyboru należy podchodzić odpowiedzialnie. Na średnim ogniu podgrzewam patelnię, zapobiegając gotowaniu i ciągle mieszając. Teraz nadszedł czas, aby wyłączyć ogień i odstawić patelnię na bok. Pieczarki pokrojone w plasterki opiekam na najmniejszym ogniu, aż woda całkowicie odparuje i pojawi się przyjemna złota skorupa. Na równie małym ogniu z kolei podsmażam drobno posiekaną cebulę i drobno startą marchewkę.
grzyby i warzywa dodaję do rondla z serem stopionym w wodzie i doprowadzam do wrzenia na średnim ogniu. Cóż, to prawie wszystko, teraz nadszedł czas, aby przykryć zupę pokrywką i zrobić mały ogień i złapać czas. Po 15 minutach zupa Julien jest gotowa. Pozostaje tylko posolić i posypać ziołami. To doskonałe jedzenie dla smakoszy, który nie chce spędzać dużo czasu w kuchni. Wolę dodać mały kawałek masła i łyżkę kwaśnej śmietany do miski zupy-julien z pieczarek, ale to kwestia gustu.
grzyby i warzywa dodaję do rondla z serem stopionym w wodzie i doprowadzam do wrzenia na średnim ogniu. Cóż, to prawie wszystko, teraz nadszedł czas, aby przykryć zupę pokrywką i zrobić mały ogień i złapać czas. Po 15 minutach zupa Julien jest gotowa. Pozostaje tylko posolić i posypać ziołami. To doskonałe jedzenie dla smakoszy, który nie chce spędzać dużo czasu w kuchni. Wolę dodać mały kawałek masła i łyżkę kwaśnej śmietany do miski zupy-julien z pieczarek, ale to kwestia gustu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294 kcal/100g
- Ser"megle" - 590 kcal/100g
- Ser"Tatar" - 348 kcal/100g
- Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173 kcal/100g
- Ser "Wiola" - 307 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Sól - 0 kcal / 100g