skład / składniki
metoda gotowania
postępując zgodnie z tym przepisem kulinarnym, przygotujesz bardzo smaczną i satysfakcjonującą zupę! Do tego bardzo słoneczna i piękna) dla mnie tak Robienie zupy-przecieru można porównać do sztuki:)
gotuj dynię we wskazanej ilości wody do miękkości. Dodaj przyprawy: liść laurowy, czarny pieprz, sól. Przygotowujemy mieszankę olejów roślinnych i kremowych, na niej dusimy pieczarki z cebulą i marchewką. Drobno kroimy cebulę, trzy marchewki na średniej tarce. Dodaj połowę duszonych grzybów do gotowanej dyni. Rzucamy tam stopiony ser, który kroimy w małe kostki. Jeśli nie zamierzasz iść do pracy po przysmaku, wyciśnij czosnek – to doda pikanterii jedzeniu! Gotuj przez kilka minut. Następnie wyjmujemy liść laurowy (nie zamierzamy go jeść, a on psuje wygląd) i przecieramy zupę w blenderze, dodając ciężką śmietanę. Dekoracja zupy puree podlega ściśle twojej wyobraźni: ) nie zapomnij użyć pozostałych grzybów!
jeśli lubisz, możesz dodać grzanki.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Dynia - 29 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294 kcal/100g
- Ser "megle" - 590 kcal/100g
- Ser"Tatar" - 348 kcal/100g
- Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173 kcal/100g
- Ser "Wiola" - 307 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g