zupa escarole z serem mozzarella
skład / składniki
10
porcje:
metoda gotowania
ten kulinarny przepis łączy escarole, orzechy i rodzynki. Chociaż jest to klasyczne połączenie, escarole staje się częścią zupy.
jeśli ktoś jeszcze nie spotkał się z nazwą escarole, to jest to rodzaj odmiany sałatki, czasami nazywa się ją cykorią szerokolistną.
zupa escarole z serem mozzarella to wspaniały i pożywny posiłek wegetariański.
najpierw obieramy ziemniaki i kroimy je w kostkę. Sałatę escarole również myjemy i drobno kroimy. Świeży ser Mozzarella należy pozbyć się nadmiaru płynu, w tym celu umieścić go w durszlaku i umieścić durszlak na patelni lub misce. Płyn z sera stopniowo spływa.
weź dużą patelnię i usmaż trochę orzeszki piniowe. W ciągu około 10 minut staną się złote i pachnące. Następnie schłodzić orzechy w osobnym suchym talerzu.
wlej oliwę z oliwek na patelnię i dodaj posiekaną cebulę. Musimy go usmażyć, aż się zarumieni. Gdy cebula jest lekko smażona, kładziemy do niej ziemniaki. Przez 5 minut, mieszając, smaż ziemniaki. Następnie dodaj sałatkę escarole i sól. Przykryj patelnię pokrywką. Smaż przez kolejne 10-12 minut, okresowo mieszaj zawartość patelni. Po tym czasie dodaj szklankę wody na patelnię, którą można wstępnie podgrzać. Następnie gotuj na wolnym ogniu przez około 10 minut. Następnie przenieś tosty z patelni do blendera i dokładnie zmiel je w jednorodne tłuczone ziemniaki. Jeśli nie ma wystarczającej ilości soli, sól.
gotowe puree ziemniaczane do rondla. Podgrzej i zupa puree jest gotowa.
weź ser mozzarella i pokrój go w drobną kostkę. Dodaj ser do zupy, możesz natychmiast na patelni lub możesz na talerzu przed podaniem.
orzechy i rodzynki, najlepiej umieścić bezpośrednio na talerzu, a nie na patelni.
tak łatwo jest zrobić tę wspaniałą zupę puree.
jeśli ktoś jeszcze nie spotkał się z nazwą escarole, to jest to rodzaj odmiany sałatki, czasami nazywa się ją cykorią szerokolistną.
zupa escarole z serem mozzarella to wspaniały i pożywny posiłek wegetariański.
najpierw obieramy ziemniaki i kroimy je w kostkę. Sałatę escarole również myjemy i drobno kroimy. Świeży ser Mozzarella należy pozbyć się nadmiaru płynu, w tym celu umieścić go w durszlaku i umieścić durszlak na patelni lub misce. Płyn z sera stopniowo spływa.
weź dużą patelnię i usmaż trochę orzeszki piniowe. W ciągu około 10 minut staną się złote i pachnące. Następnie schłodzić orzechy w osobnym suchym talerzu.
wlej oliwę z oliwek na patelnię i dodaj posiekaną cebulę. Musimy go usmażyć, aż się zarumieni. Gdy cebula jest lekko smażona, kładziemy do niej ziemniaki. Przez 5 minut, mieszając, smaż ziemniaki. Następnie dodaj sałatkę escarole i sól. Przykryj patelnię pokrywką. Smaż przez kolejne 10-12 minut, okresowo mieszaj zawartość patelni. Po tym czasie dodaj szklankę wody na patelnię, którą można wstępnie podgrzać. Następnie gotuj na wolnym ogniu przez około 10 minut. Następnie przenieś tosty z patelni do blendera i dokładnie zmiel je w jednorodne tłuczone ziemniaki. Jeśli nie ma wystarczającej ilości soli, sól.
gotowe puree ziemniaczane do rondla. Podgrzej i zupa puree jest gotowa.
weź ser mozzarella i pokrój go w drobną kostkę. Dodaj ser do zupy, możesz natychmiast na patelni lub możesz na talerzu przed podaniem.
orzechy i rodzynki, najlepiej umieścić bezpośrednio na talerzu, a nie na patelni.
tak łatwo jest zrobić tę wspaniałą zupę puree.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Rodzynki - 280 kcal/100g
- Kiszmisz - 279 kcal/100g
- Orzeszki bukowe - 568 kcal/100g
- Pinia - 635 kcal/100g
- Orzechy cedrowe - 620 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Mozzarella - 280 kcal/100g
- Escarole - 16 kcal/100g