zupa escarole z serem mozzarella

aromatyczne danie dla prawdziwych smakoszy, spróbuj!
NamiraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 23 % 5 g
tłuszcze 36 % 8 g
węglowodany 41 % 9 g
118 kcal
IG: 78 / 22 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 1 h
ten kulinarny przepis łączy escarole, orzechy i rodzynki. Chociaż jest to klasyczne połączenie, escarole staje się częścią zupy.
jeśli ktoś jeszcze nie spotkał się z nazwą escarole, to jest to rodzaj odmiany sałatki, czasami nazywa się ją cykorią szerokolistną.
zupa escarole z serem mozzarella to wspaniały i pożywny posiłek wegetariański.
najpierw obieramy ziemniaki i kroimy je w kostkę. Sałatę escarole również myjemy i drobno kroimy. Świeży ser Mozzarella należy pozbyć się nadmiaru płynu, w tym celu umieścić go w durszlaku i umieścić durszlak na patelni lub misce. Płyn z sera stopniowo spływa.
weź dużą patelnię i usmaż trochę orzeszki piniowe. W ciągu około 10 minut staną się złote i pachnące. Następnie schłodzić orzechy w osobnym suchym talerzu.
wlej oliwę z oliwek na patelnię i dodaj posiekaną cebulę. Musimy go usmażyć, aż się zarumieni. Gdy cebula jest lekko smażona, kładziemy do niej ziemniaki. Przez 5 minut, mieszając, smaż ziemniaki. Następnie dodaj sałatkę escarole i sól. Przykryj patelnię pokrywką. Smaż przez kolejne 10-12 minut, okresowo mieszaj zawartość patelni. Po tym czasie dodaj szklankę wody na patelnię, którą można wstępnie podgrzać. Następnie gotuj na wolnym ogniu przez około 10 minut. Następnie przenieś tosty z patelni do blendera i dokładnie zmiel je w jednorodne tłuczone ziemniaki. Jeśli nie ma wystarczającej ilości soli, sól.
gotowe puree ziemniaczane do rondla. Podgrzej i zupa puree jest gotowa.
weź ser mozzarella i pokrój go w drobną kostkę. Dodaj ser do zupy, możesz natychmiast na patelni lub możesz na talerzu przed podaniem.
orzechy i rodzynki, najlepiej umieścić bezpośrednio na talerzu, a nie na patelni.
tak łatwo jest zrobić tę wspaniałą zupę puree.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Rodzynki - 280   kcal/100g
  • Kiszmisz - 279   kcal/100g
  • Orzeszki bukowe - 568   kcal/100g
  • Pinia - 635   kcal/100g
  • Orzechy cedrowe - 620   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Mozzarella - 280   kcal/100g
  • Escarole - 16   kcal/100g

Podobne przepisy