escarole (rodzina Aster) to roślina jednoroczna i odmiana sałaty. Do jedzenia używa się nadziemnej, górnej części. Liście escarole są elastyczne, gorzkie w smaku.
escarole służy do przygotowywania sałatek, zup, zapiekanek.
181 kcal
1 hour
Cudowna opcja gotowania makaronu, spróbuj! Makaron escarole to świetny obiad dla
143 kcal
10 hours40 minutes
Przygotuj lekką zupę na lunch lub kolację! Proste i smaczne.
118 kcal
1 hour
Aromatyczne danie dla prawdziwych smakoszy, spróbuj! Namira autor przepisu
102 kcal
1 hour30 minutes
Dania bezmięsne mogą być bardzo smaczne! Duszone Tofu z escarole to świetne
168 kcal
1 hour30 minutes
Pikantna sałatka rozjaśni dni powszednie! Przygotuj i zachwyć krewnych.
102 kcal
40 minutes
Jasna, lekka sałatka zapewni wspaniały nastrój. Sałatkę witaminową z escarole
Powiązane i dodatkowe kategorie:
- Drugie danie
- Mięso i produkty mięsne
- Ser
- Warzywa
- Dania z makaronem
- Rośliny strączkowe
- Przyprawy przyprawy przyprawy
- Tłuszcze i oleje
- Inne
- Z fasoli
- Czosnek
- Szałwia
- Z papryką
- Sól
- Dania z olejem roślinnym
- Bulion
- Gotowanie
- Smażenie
- Duszenie
- Na patelni
- Duszone warzywa
- Drugie z mięsa
- Wędliny
- Z twardego sera
- Escarol
- Z cebula
- Bez jajek
- Przepisy bezmleczne
- Z makaronu produkty