Kurczak z escarole
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
1. Escarole pokroić w szerokie paski, blanszować we wrzącej wodzie przez 1 minutę, a następnie złożyć na sicie.
2. Filet z kurczaka umyć, osuszyć, smażyć na oliwie z oliwek pod zamkniętą pokrywką po obu stronach, aż będzie lekko rumiany.
3. Obieramy czosnek, rozprowadzamy do kurczaka, zmniejszamy ogień do minimum, przyprawiamy kurczaka & amp; nbsp; czerwonym i czarnym pieprzem, solą.
4. Cebulę obieramy, cienko kroimy w półpierścienie, dodajemy do kurczaka wraz z escarole, & amp;nbsp; trzymamy w ogniu jeszcze przez kilka minut.
5. Przed podaniem posyp cienkimi plasterkami sera pecorino.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g
- Escarole - 16 kcal/100g
- Ser owczy - 341 kcal/100g