skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Pokrój kurczaka na małe kawałki i smaż na złoty kolor soli. Przenieś do dużego garnka z grubym dnem lub kotłem (Mam 5, 5 litra). Rozłóż połowę cebuli pokrojonej w półpierścienie. Posyp przyprawami.
Krok 2:
Pozostałą cebulę smażymy na patelni, na której smażono kurczaka.
Krok 3:
Grubo pokrój marchewki, rozłóż warstwę na cebuli.
Krok 4:
Rozłóż grubo posiekane ziemniaki. Jeśli ziemniaki nie są duże, możesz je w całości.
Krok 5:
Dopraw przyprawami, dodaj posiekany czosnek i zioła.
Krok 6:
Rozłóż smażoną cebulę.
Krok 7:
Warstwa grubo posiekanej papryki.
Krok 8:
Pomidory w kółkach.
Krok 9:
Posyp przyprawami. Dodaj zioła i czosnek.
Krok 10:
Grubo posiekaj kapustę, sól, dodaj sos sojowy, przyprawy.połóż gęstą warstwę na wierzchu. Nie wstydź się, że wszystko wystaje z patelni. Podczas marudzenia wszystko się uspokoi.
Krok 11:
Przykryty pokrywką. Włącz najsłabszy ogień i zapomnij o 2-3 godzinach. Czas zależy od ilości produktów. NIC NIE PRZESZKADZAĆ! Wymieszaj, gdy wszystko będzie gotowe. Na koniec smakujemy, doprowadzamy do smaku i podajemy w głębokim naczyniu posypanym ziołami. Smacznego!
opcjonalnie możesz dodać cukinię i bakłażana. Latem gotuję z nimi!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurczak kategorii i - 238 kcal/100g
- Kurczak II kategorii - 159 kcal/100g
- Kurczak, miąższ bez skóry - 241 kcal/100g
- Kurczaki - 140 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Zira - 112 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Chmiel-suneli - 417 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g
- Kapusta biała - 28 kcal/100g
- Kapusta biała gotowana - 21 kcal/100g
- Papryka ostra mielona - 21 kcal/100g
- Kolendra Zielona - 25 kcal/100g