szaszłyki z sevrugi

Odkryj szaszłyki rybne! Pyszne niesamowite! Szaszłyk z sevrugi jest naprawdę godny uznania, ryba okazuje się soczysta, pachnąca, z lekkim zapachem mgły. W okresie wypraw na przyrodę-doskonała alternatywa dla wieprzowiny i kurczaka.
nianaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 50 % 10 g
tłuszcze 40 % 8 g
węglowodany 10 % 2 g
141 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 3 h

1. Pokrój sevrugę na kawałki, włóż do odpowiedniej miski. Włóż groszek białego pieprzu do moździerza, zmiel tłuczkiem, połącz z solą i wcieraj kawałki ryby mieszanką, a następnie posyp sevrugę sokiem z cytryny, wlej olej roślinny. Następnie zalej przygotowaną rybę suchym białym winem. Obierz cebulę, pokrój w pierścienie, rozłóż również na rybach, wymieszaj.

2.& nbsp; pozwól sevruge marynować w temperaturze pokojowej pod zamkniętą pokrywką przez około dwie godziny. Następnie nawlecz kawałki ryby na szaszłyki na przemian z cebulą, smaż na rozgrzanych węglach przez 20 minut, aż będą całkowicie ugotowane.

podawaj szaszłyki z sevrugi na gorąco, smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Białe wino - 78   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Sewruga - 160   kcal/100g
  • Biały pieprz - 0   kcal/100g

Podobne przepisy