duszona kapusta po rosyjsku
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Pokrój kapustę, cebulę, marchewkę w paski.
Krok 2:

Pamiętaj o kapuście z solą.
Krok 3:

Umieść na rozgrzanej patelni razem z koncentratem pomidorowym i gotuj na wolnym ogniu do połowy.
Krok 4:

Podsmaż cebulę z marchewką,
Krok 5:

...i dodaj do kapusty.
Krok 6:

Roztop masło,
Krok 7:

Usmaż w nim mąkę,
Krok 8:

Dodaj wodę, sól, wszystko wymieszaj i zagotuj.
Krok 9:

Kiedy kapusta jest prawie gotowa,
Krok 10:

Dodaj do niego sos, liść laurowy, pieprz, sól i doprowadź do całkowitego ugotowania. Zobacz subtelności i niuanse gotowania w filmie.
to najlepszy przepis na duszoną kapustę ze wszystkich, które wypróbowałem.
Nie wierzysz? Przygotuj i przekonaj się sam.
W tym przepisie mój ojciec, szef kuchni statku, gotował kapustę dawno temu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Kapusta biała - 28 kcal/100g
- Kapusta biała gotowana - 21 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Ziele angielskie - 263 kcal/100g


