grillowane Langustyny
skład / składniki
2
porcje:
metoda gotowania
jeśli homary są już rozmrożone, przystępujemy do ich przygotowania:
- obierz imbir i czosnek, zetrzyj na drobnej tarce, włóż do miski;
- tutaj dodajemy sok z cytryny, sos sojowy i oliwę z oliwek, pieprz i sól do smaku;
- polej homary marynatą i grilluj przez 3 minuty z każdej strony.
podawaj na gorąco, ostre sosy są bardzo odpowiednie do tego dania.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Imbir - 80 kcal/100g
- Imbir suchy - 347 kcal/100g
- Imbir marynowany - 51 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Homar (mięso szyi) - 88 kcal/100g
- Langustin - 112 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Papryka ostra mielona - 21 kcal/100g