grillowane Langustyny

grillowane owoce morza-nie ma nic smaczniejszego! Grillowane langusty podawane są na gorąco i dobrze komponują się z pikantnymi sosami i dodatkami z ryżu. Jeśli homary są zamrożone, należy je najpierw rozmrozić, a dopiero potem usmażyć.
ArtesianaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 45 % 14 g
tłuszcze 29 % 9 g
węglowodany 26 % 8 g
144 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 30 min

jeśli homary są już rozmrożone, przystępujemy do ich przygotowania:

- obierz imbir i czosnek, zetrzyj na drobnej tarce, włóż do miski;

- tutaj dodajemy sok z cytryny, sos sojowy i oliwę z oliwek, pieprz i sól do smaku;

- polej homary marynatą i grilluj przez 3 minuty z każdej strony.

podawaj na gorąco, ostre sosy są bardzo odpowiednie do tego dania.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Imbir - 80   kcal/100g
  • Imbir suchy - 347   kcal/100g
  • Imbir marynowany - 51   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Homar (mięso szyi) - 88   kcal/100g
  • Langustin - 112   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Papryka ostra mielona - 21   kcal/100g

Podobne przepisy