gorąca bułka wieprzowa z borówkami

po prostu pyszne, a nawet piękne, choć nie deser. . W tym przepisie - karb wieprzowy, ale możesz wziąć inne części fileta. Lubię soczyste mięso.
11topcomAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 39 % 14 g
tłuszcze 53 % 19 g
węglowodany 8 % 3 g
249 kcal
IG: 33 / 0 / 67

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Wszystko, czego potrzeba do szczęścia.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój mięso wzdłuż nie do końca i otwórz książką.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    W grubych miejscach wykonaj nacięcia nożem i ubij mięso na równą grubość. Sól i pieprz.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Borówki, miód, rozmaryn i koniak wymieszać blenderem na jednorodną masę.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Rozłóż sos na powierzchni mięsa,

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Delikatnie zwiń bułkę,

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Przeciągnij nitką

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    I włóż do rękawa.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Można marynować przez kilka godzin lub piec natychmiast w temperaturze 200° przez około 1 godzinę i 20 minut. Wyjmij, odetnij rękaw, zalej mięso sokiem i odstaw na 5-7 minut w temperaturze 220° i powtórz ponownie.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Przykryj gotowe mięso folią i przytrzymaj przez 15 minut.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Teraz gotowe!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Miód - 400   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Rozmaryn - 131   kcal/100g
  • Borówka brusznica - 43   kcal/100g
  • Koniak Zwyczajny "trzy gwiazdki" - 239   kcal/100g
  • Koniak - 239   kcal / 100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g

Podobne przepisy