gorąca Rolada wieprzowa z borówkami
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Wszystko, czego potrzeba do szczęścia.
Krok 2:
Pokrój mięso wzdłuż nie do końca i otwórz książką.
Krok 3:
W grubych miejscach wykonaj nacięcia nożem i ubij mięso na równą grubość. Sól i pieprz.
Krok 4:
Borówki, miód, rozmaryn i koniak wymieszać blenderem na jednorodną masę.
Krok 5:
Rozłóż sos na powierzchni mięsa,
Krok 6:
Delikatnie zwiń bułkę,
Krok 7:
Przeciągnij nitką
Krok 8:
I włóż do rękawa.
Krok 9:
Można marynować przez kilka godzin lub piec natychmiast w temperaturze 200° przez około 1 godzinę i 20 minut. Wyjmij, odetnij rękaw, zalej mięso sokiem i odstaw na 5-7 minut w temperaturze 220° i powtórz ponownie.
Krok 10:
Przykryj gotowe mięso folią i przytrzymaj przez 15 minut.
Krok 11:
Teraz gotowe!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Rozmaryn - 131 kcal/100g
- Borówka brusznica - 43 kcal/100g
- Koniak Zwyczajny "trzy gwiazdki" - 239 kcal/100g
- Koniak - 239 kcal / 100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g