duszone Tofu z escarole

dania bezmięsne mogą być bardzo smaczne! Duszone Tofu z escarole to świetne danie obiadowe. Wszystkie składniki są smażone jeden po drugim, a następnie duszone razem przez chwilę. Nasiona sezamu doskonale uzupełniają smak potrawy.Jeśli nie ma oliwy z oliwek, możesz użyć dowolnego warzywa do woli.
SvetalisaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 21 % 3 g
tłuszcze 43 % 6 g
węglowodany 36 % 5 g
102 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 30 min

1. Na patelni na średnim ogniu smażyć nasiona sezamu przez 3-5 minut, przenieść na naczynie. 

2. Tofu jest grubo krojone. Obierz rzepę, a także pokrój na duże kawałki.& nbsp;imbir i czosnek obrać, zetrzeć na tarce. Escarole umyć, pokroić w duże kwadraty. 

3. Na średnim ogniu podgrzewamy oliwę z oliwek, cebulę kroimy w pierścienie, smażymy, przenosimy na osobne naczynie.

4. Następnie smaż Tofu z obu stron na złoty kolor, około 2 do 3 minut z każdej strony. Przenieś tofu na ręcznik papierowy, aby usunąć nadmiar tłuszczu.

5. Teraz smaż rzepę na delikatny złoty kolor, 3-4 minuty z każdej strony. Dodaj imbir i czosnek do rzepy, gotuj przez 1 minutę.

6. Na tym etapie dodaj escarole i tofu, wlej wino, gotuj na wolnym ogniu, aż escarole będzie miękkie.

gotowe danie solimy i pieprzymy do smaku, posypujemy sezamem i wcześniej smażoną cebulą, podajemy.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Rzepa - 30   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Imbir - 80   kcal/100g
  • Imbir suchy - 347   kcal/100g
  • Imbir marynowany - 51   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Wina alkoholowe - 212   kcal/100g
  • Wina półwytrawne - 78   kcal/100g
  • Wina wytrawne - 64   kcal/100g
  • Wino czerwone - 88   kcal/100g
  • Szalotka - 72   kcal/100g
  • Suszone całe nasiona sezamu - 563   kcal/100g
  • Nasiona sezamu łuskane - 582   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Escarole - 16   kcal/100g
  • Tofu - 72   kcal/100g

Podobne przepisy