skład / składniki
metoda gotowania
1. Na patelni na średnim ogniu smażyć nasiona sezamu przez 3-5 minut, przenieść na naczynie. 
2. Tofu jest grubo krojone. Obierz rzepę, a także pokrój na duże kawałki.& nbsp;imbir i czosnek obrać, zetrzeć na tarce. Escarole umyć, pokroić w duże kwadraty. 
3. Na średnim ogniu podgrzewamy oliwę z oliwek, cebulę kroimy w pierścienie, smażymy, przenosimy na osobne naczynie.
4. Następnie smaż Tofu z obu stron na złoty kolor, około 2 do 3 minut z każdej strony. Przenieś tofu na ręcznik papierowy, aby usunąć nadmiar tłuszczu.
5. Teraz smaż rzepę na delikatny złoty kolor, 3-4 minuty z każdej strony. Dodaj imbir i czosnek do rzepy, gotuj przez 1 minutę.
6. Na tym etapie dodaj escarole i tofu, wlej wino, gotuj na wolnym ogniu, aż escarole będzie miękkie.
gotowe danie solimy i pieprzymy do smaku, posypujemy sezamem i wcześniej smażoną cebulą, podajemy.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Rzepa - 30 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Imbir - 80 kcal/100g
- Imbir suchy - 347 kcal/100g
- Imbir marynowany - 51 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Wina alkoholowe - 212 kcal/100g
- Wina półwytrawne - 78 kcal/100g
- Wina wytrawne - 64 kcal/100g
- Wino czerwone - 88 kcal/100g
- Szalotka - 72 kcal/100g
- Suszone całe nasiona sezamu - 563 kcal/100g
- Nasiona sezamu łuskane - 582 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Escarole - 16 kcal/100g
- Tofu - 72 kcal/100g