Wieprzowina pieczona ze śliwkami

sok śliwkowy bardzo dobrze pasuje do mięsa. Bardzo piękne i smaczne danie nadaje się na każdy świąteczny stół lub na niedzielny rodzinny obiad.
11topcomAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 39 % 13 g
tłuszcze 55 % 18 g
węglowodany 6 % 2 g
218 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Posiekaj zioła i czosnek.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Wymieszaj z resztą potraw do marynaty.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    U śliwek usuń pestki.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    W kawałku wieprzowiny wykonaj głębokie cięcie,

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Typu," kieszeń & quot;.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Zetrzyj mięso na zewnątrz i wewnątrz, włóż śliwki do kieszeni,

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Dźgnij szpikulcem,

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    I pozostaw mięso na co najmniej godzinę.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Umieścić w rozgrzanym do 250° na pół godziny,

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Następnie odwróć i obniż temperaturę do 200°,

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Po pół godzinie-do 180°

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    I piecz do miękkości.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Zobacz wszystkie niuanse i subtelności gotowania w klipie wideo.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Śliwka - 42   kcal/100g
  • Śliwka świeżo mrożona - 52   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Papryka - 289   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g

Podobne przepisy