makaron z escarole

cudowna opcja gotowania makaronu, spróbuj! Makaron escarole to świetny obiad dla całej rodziny! Przygotowanie dania wcale nie jest trudne, jeśli nie ma kiełbasek z kurczaka, możesz użyć kiełbasy z kurczaka lub innych kiełbas.
TATYNAAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 30 % 10 g
tłuszcze 27 % 9 g
węglowodany 42 % 14 g
181 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h

1. Gotuj makaron zgodnie z instrukcjami na opakowaniu, a następnie spuść wodę.

2. Cebulę i czosnek obieramy, cebulę kroimy w kostkę, czosnek przepuszczamy przez prasę. 

3. Wlej oliwę z oliwek do rondla z grubym dnem, Wyślij do ognia. Smażyć cebulę do miękkości i półprzezroczystości, około 5 minut. Następnie dodaj kleik czosnkowy, gotuj jeszcze 1 minutę.

4.& nbsp; parówki obieramy, kroimy na małe kawałki, wkładamy do rondla, gotujemy około 4 minut.

5. Escarole kroimy w kostkę, wysyłamy po kiełbasach, gotujemy przez 3-4 minuty, następnie dodajemy fasolę w puszkach, wlewamy bulion z kurczaka, dusimy przez 10 minut.

6. Łączymy wcześniej ugotowany makaron z przygotowanymi składnikami, doprawiamy świeżym mielonym pieprzem i posiekaną szałwią, solimy do smaku.

przed podaniem posyp każdą porcję startym parmezanem.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Fasola - 328   kcal/100g
  • Biała fasola - 352   kcal/100g
  • Fasola ognista czerwona - 23   kcal/100g
  • Fasola świeżo mrożona w opakowaniu (300 g) - 102   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Kiełbaski "mleczne" - 266   kcal/100g
  • Kiełbaski"ruskie" - 243   kcal/100g
  • Kiełbaski wieprzowe - 324   kcal/100g
  • Parówki konserwowe - 228   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Parmezan ser 45% tłuszczu - 389   kcal/100g
  • Escarole - 16   kcal/100g
  • Rosół z kurczaka - 19   kcal/100g
  • Szałwia sucha - 315   kcal/100g

Podobne przepisy