skład / składniki
metoda gotowania
1. Gotuj makaron zgodnie z instrukcjami na opakowaniu, a następnie spuść wodę.
2. Cebulę i czosnek obieramy, cebulę kroimy w kostkę, czosnek przepuszczamy przez prasę. 
3. Wlej oliwę z oliwek do rondla z grubym dnem, Wyślij do ognia. Smażyć cebulę do miękkości i półprzezroczystości, około 5 minut. Następnie dodaj kleik czosnkowy, gotuj jeszcze 1 minutę.
4.& nbsp; parówki obieramy, kroimy na małe kawałki, wkładamy do rondla, gotujemy około 4 minut.
5. Escarole kroimy w kostkę, wysyłamy po kiełbasach, gotujemy przez 3-4 minuty, następnie dodajemy fasolę w puszkach, wlewamy bulion z kurczaka, dusimy przez 10 minut.
6. Łączymy wcześniej ugotowany makaron z przygotowanymi składnikami, doprawiamy świeżym mielonym pieprzem i posiekaną szałwią, solimy do smaku.
przed podaniem posyp każdą porcję startym parmezanem.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Fasola - 328 kcal/100g
- Biała fasola - 352 kcal/100g
- Fasola ognista czerwona - 23 kcal/100g
- Fasola świeżo mrożona w opakowaniu (300 g) - 102 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Kiełbaski "mleczne" - 266 kcal/100g
- Kiełbaski"ruskie" - 243 kcal/100g
- Kiełbaski wieprzowe - 324 kcal/100g
- Parówki konserwowe - 228 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Parmezan ser 45% tłuszczu - 389 kcal/100g
- Escarole - 16 kcal/100g
- Rosół z kurczaka - 19 kcal/100g
- Szałwia sucha - 315 kcal/100g