Lagman warzywny

Lagman warzywny jest niesamowicie smacznym, aromatycznym i satysfakcjonującym daniem. Lagman warzywny to niezwykle smaczne, aromatyczne i satysfakcjonujące danie, które z pewnością podbije Twoje serce i na pewno znajdzie się wśród Twoich ulubionych. Istnieje tyle opcji gotowania lagmana, ile rodzin kochających i regularnie gotujących lagmana. Tylko trzy główne cechy, które sprawiają, że lagman jest lagmanem, pozostają niezmienione: makaron, warzywa i przyprawy. W tym przepisie nie ma mięsa, ale smak tego dania jest na równi, a nawet lepszy od innych przepisów.

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 8 % 1 g
tłuszcze 17 % 2 g
węglowodany 75 % 9 g
53 kcal
IG: 78 / 11 / 11

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Gotuj makaron do miękkości, odcedź i dodaj 1 łyżkę. łyżka oleju roślinnego.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Cebulę pokroić w drobną kostkę, resztę warzyw pokroić na duże kawałki.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Podgrzej patelnię i roztop masło, dodaj cebulę i smaż przez 1 minutę na średnim ogniu.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj marchewki i smaż przez 2 minuty.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dodaj pomidory i smaż przez 1 minutę.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Dodaj zieloną fasolkę i gotuj na wolnym ogniu przez 2 minuty

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Dodaj zmielony pieprz, nasiona ziry, wszystkie przyprawy i liść laurowy. Wymieszać.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Wlej 400 ml. wody i wymieszaj, gdy tylko lagman się zagotuje, zamknij pokrywkę i gotuj na małym ogniu przez 10 minut.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Dodaj cukinię i ziemniaki. Dokładnie wymieszaj i dodaj 700 ml. wody, cukru i ponownie wymieszaj. Dusić z zamkniętą pokrywką przez 12 minut.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Dodaj czosnek i świeże zioła, wszystko wymieszaj i wyłącz ogień, odstaw na 10 minut.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Lagman można podawać na dwa sposoby: możesz umieścić lagmana na talerzu do serwowania i ułożyć makaron na wierzchu lub włożyć cały makaron do garnka z lagmanem, dobrze wymieszać i ułożyć na talerzach do serwowania. Lagman jest gotowy. Smacznego.

gotuj makaron do miękkości, odcedź i dodaj 1 łyżkę. łyżka oleju roślinnego.
cebulę pokroić w drobną kostkę, resztę warzyw pokroić na duże kawałki.
podgrzej patelnię i roztop masło, dodaj cebulę i smaż przez 1 minutę na średnim ogniu.
dodaj marchewki i smaż przez 2 minuty.
dodaj pomidory i smaż przez 1 minutę.
dodaj zieloną fasolkę i gotuj na wolnym ogniu przez 2 minuty
dodaj zmielony pieprz, nasiona ziry, wszystkie przyprawy i liść laurowy. Wymieszać.
wlej 400 ml. wody i wymieszaj, gdy tylko lagman się zagotuje, zamknij pokrywkę i gotuj na małym ogniu przez 10 minut.
dodaj cukinię i ziemniaki. Dokładnie wymieszaj i dodaj 700 ml. wody, cukru i ponownie wymieszaj. Dusić z zamkniętą pokrywką przez 12 minut.
dodaj czosnek i świeże zioła, wszystko wymieszaj i wyłącz ogień, odstaw na 10 minut.
Lagman można podawać na dwa sposoby: możesz umieścić lagmana na talerzu do serwowania i ułożyć makaron na wierzchu lub włożyć cały makaron do garnka z lagmanem, dobrze wymieszać i ułożyć na talerzach do serwowania.
lagman jest gotowy. Smacznego

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Bazylia świeża - 27   kcal/100g
  • Bazylia suszona - 251   kcal/100g
  • Imbir - 80   kcal/100g
  • Imbir suchy - 347   kcal/100g
  • Imbir marynowany - 51   kcal/100g
  • Kolendra suszona mielona - 216   kcal/100g
  • Kolendra - 25   kcal/100g
  • Kolendra, kolendra - 25   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Zira - 112   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Makaron - 135   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pieprz mielony czerwony - 318   kcal/100g
  • Papryka - 289   kcal/100g
  • Kolendra - 25   kcal/100g
  • Fasolka szparagowa - 24   kcal/100g
  • Ghee - 892   kcal/100g
  • Badian - 337   kcal/100g
  • Cukinia - 16   kcal/100g

Podobne przepisy