skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Gotuj makaron do miękkości, odcedź i dodaj 1 łyżkę. łyżka oleju roślinnego.
Krok 2:
Cebulę pokroić w drobną kostkę, resztę warzyw pokroić na duże kawałki.
Krok 3:
Podgrzej patelnię i roztop masło, dodaj cebulę i smaż przez 1 minutę na średnim ogniu.
Krok 4:
Dodaj marchewki i smaż przez 2 minuty.
Krok 5:
Dodaj pomidory i smaż przez 1 minutę.
Krok 6:
Dodaj zieloną fasolkę i gotuj na wolnym ogniu przez 2 minuty
Krok 7:
Dodaj zmielony pieprz, nasiona ziry, wszystkie przyprawy i liść laurowy. Wymieszać.
Krok 8:
Wlej 400 ml. wody i wymieszaj, gdy tylko lagman się zagotuje, zamknij pokrywkę i gotuj na małym ogniu przez 10 minut.
Krok 9:
Dodaj cukinię i ziemniaki. Dokładnie wymieszaj i dodaj 700 ml. wody, cukru i ponownie wymieszaj. Dusić z zamkniętą pokrywką przez 12 minut.
Krok 10:
Dodaj czosnek i świeże zioła, wszystko wymieszaj i wyłącz ogień, odstaw na 10 minut.
Krok 11:
Lagman można podawać na dwa sposoby: możesz umieścić lagmana na talerzu do serwowania i ułożyć makaron na wierzchu lub włożyć cały makaron do garnka z lagmanem, dobrze wymieszać i ułożyć na talerzach do serwowania. Lagman jest gotowy. Smacznego.
gotuj makaron do miękkości, odcedź i dodaj 1 łyżkę. łyżka oleju roślinnego.
cebulę pokroić w drobną kostkę, resztę warzyw pokroić na duże kawałki.
podgrzej patelnię i roztop masło, dodaj cebulę i smaż przez 1 minutę na średnim ogniu.
dodaj marchewki i smaż przez 2 minuty.
dodaj pomidory i smaż przez 1 minutę.
dodaj zieloną fasolkę i gotuj na wolnym ogniu przez 2 minuty
dodaj zmielony pieprz, nasiona ziry, wszystkie przyprawy i liść laurowy. Wymieszać.
wlej 400 ml. wody i wymieszaj, gdy tylko lagman się zagotuje, zamknij pokrywkę i gotuj na małym ogniu przez 10 minut.
dodaj cukinię i ziemniaki. Dokładnie wymieszaj i dodaj 700 ml. wody, cukru i ponownie wymieszaj. Dusić z zamkniętą pokrywką przez 12 minut.
dodaj czosnek i świeże zioła, wszystko wymieszaj i wyłącz ogień, odstaw na 10 minut.
Lagman można podawać na dwa sposoby: możesz umieścić lagmana na talerzu do serwowania i ułożyć makaron na wierzchu lub włożyć cały makaron do garnka z lagmanem, dobrze wymieszać i ułożyć na talerzach do serwowania.
lagman jest gotowy. Smacznego
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Imbir - 80 kcal/100g
- Imbir suchy - 347 kcal/100g
- Imbir marynowany - 51 kcal/100g
- Kolendra suszona mielona - 216 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Kolendra, kolendra - 25 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Zira - 112 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Makaron - 135 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Fasolka szparagowa - 24 kcal/100g
- Ghee - 892 kcal/100g
- Badian - 337 kcal/100g
- Cukinia - 16 kcal/100g