skład / składniki
metoda gotowania
1. Smażyć & nbsp;orzechy włoskie na suchej patelni bez dodatku oleju przez 5-10 minut. Ostudzić trochę, grubo posiekać nożem, włożyć do miski, dodać miód, wymieszać.
2. Kroimy cykorię na pół. Rozpuść część masła (20 gramów) na patelni, smaż na nim połówki cykorii przez 5-8 minut, a następnie odwróć na drugą stronę, smaż na małym ogniu przez kolejne 10-15 minut, a następnie dopraw solą i pieprzem. W ten sposób usmaż drugą partię, dodając trochę oleju.
3. W małym rondelku rozpuść pozostałe masło, dodaj mąkę, wymieszaj, trzymaj na małym ogniu przez około 5 minut, a następnie dodaj mleko, ciągle mieszając, gotuj sos do gęstej konsystencji. Teraz zdejmij z ognia, dodaj ser w częściach, za każdym razem wymieszaj trzepaczką, aby ser całkowicie się stopił, a sos był jednorodny. 
4. Każdą połowę cykorii kroimy wzdłuż na kilka kolejnych części, aby wygodnie było jeść. Na półmisek wlewamy trochę białego sosu, kładziemy na nim cykorię, & amp; nbsp; posypujemy orzechami włoskimi, dodatkowo w razie potrzeby podlewamy miodem.
natychmiast podawaj.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal / 100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Cykoria - 17 kcal/100g
- Ser pleśniowy - 353 kcal/100g
- Hermelin - 303 kcal/100g
- Gorgonzola - 330 kcal/100g