skład / składniki
metoda gotowania
1. Cebulę obieramy, drobno kroimy, smażymy na oleju roślinnym przez& nbsp; 3-5 minut.
2. Umyj cykorię, usuń górne liście, odetnij dolną część, rozłóż na patelni i smaż przez 1-2 minuty z każdej strony.
3. Do zrumienionej cykorii wlewamy sok pomarańczowy, syrop klonowy i sos sojowy, doprawiamy czarnym pieprzem i gałką muszkatołową. Gotuj pod zamkniętą pokrywką przez około 30 minut.
4. Zdejmij pokrywkę, pozwól pozostałemu płynowi odparować, gotuj, aż cykoria się karmelizuje, okresowo obracaj. 
5.& nbsp; w rondelku rozprowadzamy puree z dyni, wlewamy mleko kokosowe i wodę, wyciskamy czosnek przez prasę, dodajemy zmielone chili i sól, wysyłamy do ognia, doprowadzamy do wrzenia.
6. Rozłóż spaghetti we wrzącym sosie, gotuj przez około 8-9 minut, w zależności od rodzaju makaronu. Ponieważ sos jest dość gęsty, często mieszamy.
wsypujemy porcje spaghetti i karmelizowaną cykorię, w razie potrzeby uzupełniamy  niebieskim serem wegańskim i prażonymi migdałami, dekorujemy świeżą bazylią.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Dynia - 29 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Orzechy migdałowe - 609 kcal/100g
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Szalotka - 72 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Mleko kokosowe - 230 kcal/100g
- Ser "camembert" 50% tłuszczu - 291 kcal/100g
- Ser "moobacher" - 350 kcal/100g
- Ser "Sainte-agure" - 369 kcal/100g
- Ser "Syriusz Camembert" - 294 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Sok pomarańczowy - 36 kcal/100g
- Chili - 40 kcal/100g
- Syrop klonowy - 241 kcal/100g
- Cykoria - 17 kcal/100g
- Spaghetti - 338 kcal/100g
- Gałka muszkatołowa - 556 kcal/100g