zupa dyniowa z popcornem
skład / składniki
7
porcje:
metoda gotowania
1. Przygotowaną i obraną dynię kroimy w grubą kostkę. Obierz cebulę, pokrój na pół. Moje gruszki, przeciąć na pół, wyciąć rdzeń z nasionami. Rozłóż dynię, cebulę i gruszki na blasze do pieczenia, zalej oliwą z oliwek, solą i pieprzem, Wyślij do piekarnika nagrzanego do 190 stopni, piecz przez 25-30 minut.
2. Zmiel upieczone składniki za pomocą robota kuchennego lub blendera.& nbsp; do powstałej zawiesiny dodajemy szczyptę gałki muszkatołowej, mielonego cynamonu i imbiru, curry, a także wlewamy jogurt i bulion warzywny, ponownie ubijamy.& nbsp;wlać zupę puree do rondla, wysłać do ognia, doprowadzić do wrzenia, wyjąć z pieca. 
rozłóż zupę na porcje, dodaj garść popcornu i podawaj.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Acedofilina 3,2% tłuszczu - 58 kcal/100g
- "Rastishka" - 122 kcal/100g
- Jogurt pitny"Danon" - 76 kcal/100g
- Jogurt do picia "Agusha" - 87 kcal/100g
- "Actimel" naturalny - 83 kcal/100g
- Jogurt "Danon" 2,2% tłuszczu - 96 kcal/100g
- "majetel" - 48 kcal/100g
- Jogurt" Ehrmann " tłusty - 152 kcal/100g
- Jogurt o zawartości tłuszczu 3,5% - 68 kcal/100g
- Jogurt naturalny 1,5% tłuszczu - 48 kcal/100g
- Niskotłuszczowy jogurt mleczny - 38 kcal/100g
- Gruszka - 42 kcal / 100g
- Gruszka suszona - 246 kcal/100g
- Gruszki konserwowe - 76 kcal/100g
- Dynia - 29 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Curry - 352 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Popcorn - 480 kcal/100g
- Gałka muszkatołowa - 556 kcal / 100g
- Bulion warzywny - 13 kcal/100g
- Imbir w proszku - 335 kcal/100g
- Mielony cynamon - 247 kcal/100g