zupa dyniowa z popcornem

Zaskocz rodzinę niezwykłą pikantną zupą! Bardzo smaczne! Zupa dyniowa z popcornem doskonale urozmaica rodzinne menu. Główne składniki zupy są najpierw pieczone, a następnie mielone, a następnie konsystencja jest doprowadzana do pożądanej konsystencji za pomocą bulionu warzywnego, który w razie potrzeby można zastąpić wodą. Dzięki pikantnym przyprawom danie nabiera prawdziwej pikanterii, naprawdę warto spróbować!
Alexa-Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 9 % 1 g
tłuszcze 9 % 1 g
węglowodany 82 % 9 g
58 kcal
IG: 78 / 0 / 22

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h

1. Przygotowaną i obraną dynię kroimy w grubą kostkę. Obierz cebulę, pokrój na pół. Moje gruszki, przeciąć na pół, wyciąć rdzeń z nasionami. Rozłóż dynię, cebulę i gruszki na blasze do pieczenia, zalej oliwą z oliwek, solą i pieprzem, Wyślij do piekarnika nagrzanego do 190 stopni, piecz przez 25-30 minut.

2. Zmiel upieczone składniki za pomocą robota kuchennego lub blendera.& nbsp; do powstałej zawiesiny dodajemy szczyptę gałki muszkatołowej, mielonego cynamonu i imbiru, curry, a także wlewamy jogurt i bulion warzywny, ponownie ubijamy.& nbsp;wlać zupę puree do rondla, wysłać do ognia, doprowadzić do wrzenia, wyjąć z pieca. 

rozłóż zupę na porcje, dodaj garść popcornu i podawaj.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Acedofilina 3,2% tłuszczu - 58   kcal/100g
  • "Rastishka" - 122   kcal/100g
  • Jogurt pitny"Danon" - 76   kcal/100g
  • Jogurt do picia "Agusha" - 87   kcal/100g
  • "Actimel" naturalny - 83   kcal/100g
  • Jogurt "Danon" 2,2% tłuszczu - 96   kcal/100g
  • "majetel" - 48   kcal/100g
  • Jogurt" Ehrmann " tłusty - 152   kcal/100g
  • Jogurt o zawartości tłuszczu 3,5% - 68   kcal/100g
  • Jogurt naturalny 1,5% tłuszczu - 48   kcal/100g
  • Niskotłuszczowy jogurt mleczny - 38   kcal/100g
  • Gruszka - 42   kcal / 100g
  • Gruszka suszona - 246   kcal/100g
  • Gruszki konserwowe - 76   kcal/100g
  • Dynia - 29   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Curry - 352   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Popcorn - 480   kcal/100g
  • Gałka muszkatołowa - 556   kcal / 100g
  • Bulion warzywny - 13   kcal/100g
  • Imbir w proszku - 335   kcal/100g
  • Mielony cynamon - 247   kcal/100g

Podobne przepisy