skład / składniki
metoda gotowania
1. Wlej cukier do rondla, wlej wodę, Wyślij do ognia, gotuj przez 5 minut po ugotowaniu. Dodaj nalewkę miętową do powstałego syropu, wymieszaj.
2.& nbsp;wlej mąkę i proszek do pieczenia do głębokiej miski, dodaj masło, rozbij jajko i wlej wcześniej przygotowany syrop, zagniataj miękkie plastikowe ciasto, a następnie zbierz je w Kolobok i wyślij do lodówki na pół godziny.
3. Formy silikonowe smarujemy olejem roślinnym, napełniamy je ciastem, wysyłamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, pieczemy przez 25 minut. 
4. Wlać cukier puder do małej miski, rozcieńczyć jedną łyżką wody z nalewką miętową (dosłownie kilka kropli). Otrzymaną glazurą pokrywamy gotowe pierniki, co pozwoli im pozostać miękkimi przez dłuższy czas.
Cóż, teraz możesz wlać herbatę!
Poczęstuj się zdrowo!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Nalewka - 248 kcal/100g