skład / składniki
metoda gotowania
1. Wlewamy do rondla & amp;nbsp; bulion warzywny(zostawiamy trochę bulionu, około 50 ml) i wodę, wysyłamy do ognia, doprowadzamy do wrzenia. Następnie włóż Farro do wrzącego płynu, przykryj pokrywką, zmniejsz ogień do minimum, gotuj przez 25-30 minut, aż Farro stanie się miękkie, a następnie spuść płyn.
2. Obierz cebulę i marchewkę, posiekaj grubo razem z selerem. Rozgrzej oliwę z oliwek na dużej patelni, rozłóż marchewkę, cebulę i seler, a także obraną i pokrojoną w kostkę dynię. Gotuj pod zamkniętą pokrywką do miękkości.
3. Do gotowych warzyw dodajemy Farro i świeży tymianek, sól i pieprz do smaku. Włóż do salaterki, dodaj posiekaną natkę pietruszki, wstępnie smażone i posiekane migdały.& nbsp; skrop wszystko pozostałym bulionem warzywnym i podawaj.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Dynia - 29 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Orzechy migdałowe - 609 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Tymianek - 101 kcal/100g
- Tymianek suszony - 276 kcal/100g
- Tymianek - 276 kcal / 100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Farro - 340 kcal/100g
- Bulion warzywny - 13 kcal/100g
- Łodyga selera - 12 kcal/100g