Farro z dyni i migdałów

ciekawy i niezwykły dodatek do kuchni włoskiej! Farro z dynią i migdałami to odważne danie boczne. Danie jest bardzo zdrowe, ponieważ ma wysoką zawartość błonnika, a także jest źródłem żelaza i białka.
ZHANNA_Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 12 % 3 g
tłuszcze 23 % 6 g
węglowodany 65 % 17 g
136 kcal
IG: 18 / 71 / 12

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h

1. Wlewamy do rondla & amp;nbsp; bulion warzywny(zostawiamy trochę bulionu, około 50 ml) i wodę, wysyłamy do ognia, doprowadzamy do wrzenia. Następnie włóż Farro do wrzącego płynu, przykryj pokrywką, zmniejsz ogień do minimum, gotuj przez 25-30 minut, aż Farro stanie się miękkie, a następnie spuść płyn.

2. Obierz cebulę i marchewkę, posiekaj grubo razem z selerem. Rozgrzej oliwę z oliwek na dużej patelni, rozłóż marchewkę, cebulę i seler, a także obraną i pokrojoną w kostkę dynię. Gotuj pod zamkniętą pokrywką do miękkości.

3. Do gotowych warzyw dodajemy Farro i świeży tymianek, sól i pieprz do smaku. Włóż do salaterki, dodaj posiekaną natkę pietruszki, wstępnie smażone i posiekane migdały.& nbsp; skrop wszystko pozostałym bulionem warzywnym i podawaj.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Dynia - 29   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Orzechy migdałowe - 609   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Tymianek - 101   kcal/100g
  • Tymianek suszony - 276   kcal/100g
  • Tymianek - 276   kcal / 100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Farro - 340   kcal/100g
  • Bulion warzywny - 13   kcal/100g
  • Łodyga selera - 12   kcal/100g

Podobne przepisy