galaretka z głogu
skład / składniki
20
porcje:
metoda gotowania
1.& nbsp;mój głóg, przecinamy każdy owoc, odrywamy gałązki.
2. Rozłóż przygotowane owoce na patelni, napełnij wodą, Wyślij do ognia.
3. Gotuj głóg, aż całkowicie zmięknie, po czym przefiltruj gazę złożoną w trzech warstwach, dobrze wyciśnij miąższ.
4. Wlej cukier do soku, wróć do ognia, gotuj z częstym mieszaniem, usuń pianę w tym procesie.
5.& nbsp;wlać masę do czystych sterylnych słoików, pozostawić do ostygnięcia, a dopiero potem hermetycznie zamknąć.
przechowuj galaretkę w lodówce lub w piwnicy.
pyszne półfabrykaty dla ciebie!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Głogów - 52 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g