galaretka z głogu

jasna i bardzo smaczna uczta, koniecznie spróbuj! Galaretka z głogu ma bogaty kolor i przyjemny aromat. Takie przygotowanie nie będzie zbędne w żadnej rodzinie, smaczne jedzenie z naleśnikami, herbatą, naleśnikami. Gdy galaretka trochę stoi, wygląda jak gęsta Marmolada. Możesz przechowywać zarówno w lodówce, jak iw piwnicy.
katesAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 29 g
116 kcal
IG: 21 / 0 / 79

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 40 min

1.& nbsp;mój głóg, przecinamy każdy owoc, odrywamy gałązki.

2. Rozłóż przygotowane owoce na patelni, napełnij wodą, Wyślij do ognia.

3. Gotuj głóg, aż całkowicie zmięknie, po czym przefiltruj gazę złożoną w trzech warstwach, dobrze wyciśnij miąższ.

4. Wlej cukier do soku, wróć do ognia, gotuj z częstym mieszaniem, usuń pianę w tym procesie.

5.& nbsp;wlać masę do czystych sterylnych słoików, pozostawić do ostygnięcia, a dopiero potem hermetycznie zamknąć.

przechowuj galaretkę w lodówce lub w piwnicy.

pyszne półfabrykaty dla ciebie!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Głogów - 52   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy