grzanki czosnkowe z czarnego chleba na patelni ze szprotami
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj produkty. Gotuj jajka po zagotowaniu wody przez 8-10 minut. Opłucz i osusz liście sałaty.
Krok 2:
Kromki chleba lekko wysusz na suchej patelni lub w piekarniku, aby były miękkie w środku i chrupiące.
Krok 3:
Drobno zetrzyj jajka, pokrój w plasterki ogórek i pomidor. Posiekaj czosnek i wymieszaj z majonezem. Lekko natrzyj powierzchnię suszonego chleba czosnkiem.
Krok 4:
Dodaj majonez czosnkowy do startych jajek, wymieszaj.
Krok 5:
Gotowanie grzanek : Na przygotowanym chlebie kładziemy liść sałaty, na sałatkę mieszankę jajeczną-delikatnie wygładź. Następnie kładziemy plasterek pomidora i ogórka, a na wierzchu rybę.
Krok 6:
Podawaj na dużym talerzu lub półmisku. Smacznego !
dobra przekąska i bez większych kłopotów !
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Szproty - 363 kcal/100g
- Sałata liściasta - 14 kcal/100g
- Ogórki kiszone - 16 kcal / 100g
- Chleb żytni formowany - 217 kcal/100g
- Czarny chleb - 217 kcal/100g