skład / składniki
metoda gotowania
1. Patroszymy sevrugę, czyścimy czarny film w środku, usuwamy skrzela, myjemy. Przygotowaną tuszę posyp grubą solą i pozostaw na 10 minut, po czym spłucz sól i osusz rybę ręcznikami papierowymi. A teraz sól i pieprz Sevruga, posyp suche przyprawy do ryb, pozostaw na pół godziny.
2. Gotuj okrągły ryż do miękkości. Cebulę obieramy, cienko kroimy w półpierścienie, smażymy na oliwie do miękkości, następnie dodajemy mieszankę warzyw, gotujemy na małym ogniu przez 5 minut. Następnie rozprowadzamy ryż do warzyw, mieszamy, solimy, pieprzymy do smaku, trzymamy w ogniu przez kolejne 5 minut, usuwamy z pieca.
3.& nbsp; nadziewamy sevrugę przygotowanym nadzieniem z ryżu i warzyw, głowę można również nadziewać. Przygotowaną rybę układamy na blasze wyłożonej folią i wysmarowanej oliwą z oliwek, wysyłamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, pieczemy przez godzinę. Płetwy można przykryć folią, aby uniknąć przypalenia.
serwujemy sevrugę na stole, dekorując według własnych upodobań.
oprócz tego dania doskonałe są inne owoce morza, a także warzywa.
smacznego! 
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Sewruga - 160 kcal/100g
- Okrągły ryż - 330 kcal/100g