zupa russula

przygotuj świeżą zupę na lunch, prostą i domową! Zupa russula sprawi, że obiad będzie bardzo przytulny. Do gotowania można używać nie tylko solonych, ale także świeżych lub suszonych grzybów. Dodatkowo danie nie potrzebuje przypraw i przypraw, ponieważ zabije cudowny aromat grzybów.
liliaaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 14 % 1 g
tłuszcze 29 % 2 g
węglowodany 57 % 4 g
37 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 1 h

1. Russula jest dokładnie myta pod bieżącą wodą z solanki, wkładana do rondla, wlewana do wody, wysyłana do ognia.

2. W międzyczasie obieramy, myjemy ziemniaki, kroimy w drobną kostkę i wysyłamy na patelnię z grzybami, dodajemy groszek czarnego pieprzu i liść laurowy.

3. Obierz cebulę i marchewkę, umyj, pokrój cebulę w kostkę, trzy marchewki na tarce. Smaż warzywa na maśle, a następnie włóż je do zupy.

4. Dodaj suszony koperek, sól do smaku, gotuj przez kolejne 10 minut.

rozłóż zupę na porcje i podawaj.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Russula - 17   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g

Podobne przepisy