zupa russula
skład / składniki
5
porcje:
metoda gotowania
1. Russula jest dokładnie myta pod bieżącą wodą z solanki, wkładana do rondla, wlewana do wody, wysyłana do ognia.
2. W międzyczasie obieramy, myjemy ziemniaki, kroimy w drobną kostkę i wysyłamy na patelnię z grzybami, dodajemy groszek czarnego pieprzu i liść laurowy.
3. Obierz cebulę i marchewkę, umyj, pokrój cebulę w kostkę, trzy marchewki na tarce. Smaż warzywa na maśle, a następnie włóż je do zupy.
4. Dodaj suszony koperek, sól do smaku, gotuj przez kolejne 10 minut.
rozłóż zupę na porcje i podawaj.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Russula - 17 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g

