Kremowa zupa z węgorza
skład / składniki
5
porcje:
metoda gotowania
1.& amp; nbsp; do rondla wlewamy wodę, wysyłamy do ognia, doprowadzamy do wrzenia, następnie dodajemy suchy bulion rybny & amp;laquo; Hondashi & amp; raquo;, gotujemy 3-4 minuty, po czym dodajemy śmietanę.
2. Pokrój filet z węgorza na małe kawałki, gdy bulion się zagotuje, włóż do niego rybę, sól do smaku.
3. Ryż do sushi gotujemy równolegle z bulionem w innym rondlu, postępujemy zgodnie z instrukcjami na opakowaniu. Gotowy ryż rozprowadzamy w zupie.
4. Umyj pory, pokrój w pierścienie, wyślij po ryżu, spróbuj soli, dodaj w razie potrzeby. 
5. Glony układamy na porcjowanych talerzach, zalewamy wrzątkiem, czekamy aż puchną, dopiero potem zalewamy je zupą.
rozłóż zupę na porcjach i podawaj.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Rys - 344 kcal/100g
- Glony - 25 kcal/100g
- Por - 33 kcal/100g
- Węgorz wędzony - 326 kcal/100g
- Węgorz morski świeży - 93 kcal/100g
- Węgorz świeży - 332 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Rosół rybny - 49 kcal/100g