Puree z topinamburu

pyszne puree warzywne! Gotuj i smakuj, to bardzo proste! Puree z karczocha jerozolimskiego to dobry dodatek do mięsa i drobiu, świetnie komponuje się z sałatkami ze świeżych warzyw. W poście można podawać jako niezależne danie.
AnnaSerAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 14 % 2 g
tłuszcze 21 % 3 g
węglowodany 64 % 9 g
79 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 10 min

1.& amp; nbsp; mój Topinambur, obieramy, kroimy w kostkę dowolnie, wkładamy do rondla, zalewamy winem, wysyłamy do ognia, doprowadzamy do wrzenia.

2. Seler, por i pietruszkę myjemy, kroimy również arbitralnie, wysyłamy na patelnię, gotujemy razem z topinamburem przez 20-25 minut.

3.Gdy składniki będą miękkie, sól, pieprz, dodaj rozmaryn, ubij blenderem do konsystencji pasty, dodaj masło do puree. 

wlać porcje, dodać kawałki pomidora, posypać suchymi przyprawami do smaku, udekorować ziołami według uznania.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Białe wino - 78   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Pory - 33   kcal/100g
  • Topinambur - 61   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Rozmaryn suchy - 131   kcal/100g
  • Łodyga selera - 12   kcal/100g

Podobne przepisy