Puree z topinamburu
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
1.& amp; nbsp; mój Topinambur, obieramy, kroimy w kostkę dowolnie, wkładamy do rondla, zalewamy winem, wysyłamy do ognia, doprowadzamy do wrzenia.
2. Seler, por i pietruszkę myjemy, kroimy również arbitralnie, wysyłamy na patelnię, gotujemy razem z topinamburem przez 20-25 minut.
3.Gdy składniki będą miękkie, sól, pieprz, dodaj rozmaryn, ubij blenderem do konsystencji pasty, dodaj masło do puree. 
wlać porcje, dodać kawałki pomidora, posypać suchymi przyprawami do smaku, udekorować ziołami według uznania.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Białe wino - 78 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Pory - 33 kcal/100g
- Topinambur - 61 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Rozmaryn suchy - 131 kcal/100g
- Łodyga selera - 12 kcal/100g