skład / składniki
metoda gotowania
1. Skórki arbuza obieramy z zielonej skóry, kroimy w małe kostki, wkładamy do rondla.
2. Zalej przygotowane Skórki wodą, dodaj sodę, wymieszaj, pozostaw na 6 godzin.
3. Po określonym czasie spuść wodę, dokładnie umyj skórki arbuza pod bieżącą wodą.
4. Ponownie napełnij Skórki wodą, aby prawie je przykryła, wlej część cukru (500 gramów).
5. Wysyłamy patelnię do ognia, gotujemy skórki na małym ogniu przez 20 minut od momentu wrzenia, a następnie schładzamy, pozostawiając na 6 godzin w temperaturze pokojowej.
6. Następnie powtarzamy procedurę gotowania po raz drugi i chłodzimy również przez 6 godzin.
7. Po raz trzeci wlej taką samą ilość cukru do skórek, dodaj cukier waniliowy i kardamon, wyciśnij sok z cytryny, gotuj do przezroczystości.
8. Odłóż skórki arbuza na sito, pozwól płynowi spłynąć, a następnie zwiń pozostały cukier i pozostaw do wyschnięcia na blasze do pieczenia. 
okazało się doskonałą ucztą!
Poczęstuj się!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Kardamon - 311 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g
- Skórki arbuza - 18 kcal/100g