ucho Sevruga

Przygotuj królewską zupę rybną. Sevruga robi świetne ucho! Do gotowania potrzebujesz kawałka fileta i małego zestawu warzyw. Z przypraw możesz wziąć liść laurowy, ale nadal nie powinieneś być gorliwy, aby nie zatkać aromatu ryby. W razie potrzeby do zupy można dodać kilka plasterków cytryny.
KandinaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 38 % 9 g
tłuszcze 33 % 8 g
węglowodany 29 % 7 g
138 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 40 min

1. Dokładnie umyj filet z sevrugi, włóż do rondla z grubym dnem i napełnij wodą. Wysyłamy garnek & nbsp;na średnim ogniu i doprowadzamy bulion do wrzenia. W tym procesie usuń piankę, gotuj do miękkości, około 25 minut.

2. W międzyczasie obieramy marchewki i cebulę, myjemy, kroimy w kostkę niezbyt drobno. Smażyć warzywa na maśle na złoty kolor, a następnie przykryć pokrywką i gotować & nbsp;przez 5-7 minut.

3. Ziemniaki obieramy, myjemy, kroimy na małe kawałki, jak zwykle na zupę. Z bulionu wyjmij filet sterlady i włóż ziemniaki do rondla, gotuj przez 20 minut

4. W międzyczasie pokrój filety na kawałki, a gdy ziemniaki będą gotowe, włóż je do rondla wraz z smażeniem warzyw. Dodaj również liść laurowy, mielony czarny pieprz i zioła, sól do smaku.

rozłóż zupę na porcje i podawaj. 

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal / 100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Sewruga - 160   kcal/100g

Podobne przepisy