skład / składniki
metoda gotowania
obierz ziemniaki, pokrój na kawałki, Posol i gotuj do miękkości. Im mniejsze ziemniaki zostaną pokrojone, tym szybciej się ugotują.
obierz cebulę i marchewkę, drobno posiekaj cebulę, zetrzyj marchewki. Na patelni rozpuść masło, smaż na nim warzywa na złoty kolor. W międzyczasie umyj i pokrój pieczarki na kawałki. Grzyby wysyłamy na patelnię z warzywami i smażymy przez około 10 minut. Dodaj trochę wody, aby grzyby się nie przypaliły.
następnie włóż smażenie warzyw z grzybami do garnka z ziemniakami i gotuj na małym ogniu przez około 15 minut.
następnie wyłącz ogień. Odcedź bulion z patelni i puree grubą część blenderem. Następnie wlej bulion z powrotem. Dodaj zmielony czarny pieprz do smaku i śmietanę, wymieszaj i zagotuj zupę. Zdejmij z ognia. Podajemy do stołu. Możesz podawać ze śmietaną, świeżą natką pietruszki i grzankami.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Puree ziemniaczane - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Krakersy kremowe - 414 kcal / 100g
- Krakersy pszenne - 331 kcal/100g
- Krakersy - 331 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal / 100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g



