skład / składniki
metoda gotowania
1. Na patelni rozgrzej część oliwy z oliwek (połowa porcji), rozłóż przygotowane grzyby, gotuj na wolnym ogniu, aż płyn wyparuje, około 5 minut. Grzyby powinny się zrumienić.
2.& nbsp; cebulę obrać, pokroić w kostkę, smażyć na pozostałej oliwie z oliwek, aż będzie przezroczysta przez 3 minuty. W międzyczasie obierz marchewki, pokrój w duże koła, Dodaj do cebuli, gotuj przez 2 minuty.
3. Wlej bulion do rondla, Wyślij do ognia, zagotuj, a następnie rozłóż Farro, smażone warzywa, tymianek i liść laurowy, gotuj pod zamkniętą pokrywką przez 25 minut.
4. Dodaj wcześniej smażone grzyby i wstępnie ugotowanego kurczaka, a także fasolę, gotuj na małym ogniu przez około 15 minut, po czym usuń liść laurowy, sól i pieprz do smaku.& nbsp; posiekaj zieloną cebulę, dodaj również do zupy.
rozłóż zupę na porcje, podawaj.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Grzyby leśne - 21 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Tymianek - 101 kcal/100g
- Tymianek suszony - 276 kcal/100g
- Tymianek - 276 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Pierś z kurczaka - 113 kcal/100g
- Farro - 340 kcal/100g
- Fasola zielona - 33 kcal/100g
- Fasola - 33 kcal/100g
- Rosół z kurczaka - 19 kcal/100g