filet Barramundi z Farro i migdałami

pikantne danie restauracyjne w domu! Filet Barramundi z Farro i migdałami to niesamowity zestaw Smakowy! Przepis wykorzystuje winogrona, możesz wziąć dowolną odmianę do smaku, ale jagody powinny być duże.
limiiAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 18 % 7 g
tłuszcze 35 % 14 g
węglowodany 48 % 19 g
258 kcal
IG: 20 / 55 / 25

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 40 min

wlej wodę do rondla, Wyślij do ognia, zagotuj, a następnie rozłóż Farro i gotuj przez około 20 minut. Pod koniec gotowania spuść wodę, przykryj Farro pokrywką i pozostaw w cieple.

obierz czosnek, pokrój na talerze. Umyj liście sałaty, pokrój cienko. Podgrzej część oliwy z oliwek na patelni, dodaj czosnek, trzymaj na ogniu przez 1-2 minuty, następnie rozłóż sałatkę, dopraw solą i pieprzem, gotuj mieszając przez 2-3 minuty, a następnie dodaj trochę wody, gotuj na wolnym ogniu przez około 4 minuty, aż wilgoć wyparuje, a sałatka stanie się bardzo miękka.

wlej mąkę na duże naczynie, lekko sól i pieprz. Filety Barramundi suszymy ręcznikami papierowymi, panierujemy w przygotowanej mące, & amp;nbsp; smażymy na części oliwy z oliwek przez około 4-6 minut z jednej strony i 3 minuty z drugiej. 

grubo posiekaj prażone migdały, umyj winogrona i usuń jagody z łodyg. Na pozostałym oleju smażyć posiekane migdały, winogrona i gałązki tymianku przez 2 minuty, winogrona powinny stać się miękkie. Dopraw solą i pieprzem, zdejmij z ognia, ostrożnie usuń gałązki tymianku, dodaj sok z połowy cytryny.

rozłóż przygotowaną sałatkę na patelni z Farro, dodaj tutaj migdały i winogrona, wlej sok z pozostałej połowy cytryny, wymieszaj. Wsypujemy porcje, do każdej porcji układamy kawałek fileta & amp; nbsp; Barramundi i podajemy.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Winogrona - 65   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Orzechy migdałowe - 609   kcal/100g
  • Tymianek - 101   kcal/100g
  • Tymianek suszony - 276   kcal/100g
  • Tymianek - 276   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Farro - 340   kcal/100g
  • Filety rybne - 204   kcal/100g
  • Mąka ryżowa - 356   kcal/100g
  • Sałatka Korn - 16   kcal/100g

Podobne przepisy