Farro z pomidorami i fasolą

Przygotuj przepyszne dania, zachwyć rodzinę i przyjaciół! Farro z pomidorami i fasolą to obfite danie, które można podawać zarówno jako dodatek, jak i samodzielnie. Ziarna mogą być używane świeże i mrożone, Farro lepiej jest wziąć szybkie gotowanie.
FiodorownaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 11 % 4 g
tłuszcze 24 % 9 g
węglowodany 66 % 25 g
192 kcal
IG: 8 / 88 / 4

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 30 min

1.& amp;nbsp; pomidory umyć, pokroić na połówki, skropić oliwą z oliwek, czosnek obrać, przepuścić przez prasę, dodać do pomidorów, doprawić solą i pieprzem, delikatnie wymieszać. Pomidory kładziemy na blasze do pieczenia, pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 20 do 25 minut. 

2. Wlej wodę do rondla, Wyślij do ognia, zagotuj, rozłóż mrożoną fasolę i gotuj przez 3-5 minut, następnie dodaj Farro i gotuj przez 10-12 minut, po czym spuść wodę.

3. W dużej misce łączymy Farro i fasolę z pomidorami, polewamy octem, solą i pieprzem, dodajemy prażone orzechy włoskie. 

wlej naczynie na porcje i podawaj.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Orzechy włoskie - 650   kcal/100g
  • Czarny orzech angielski - 628   kcal/100g
  • Czarny orzech perski - 651   kcal/100g
  • Masło orzechowe - 925   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • Ocet 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Farro - 340   kcal/100g
  • Pomidory koktajlowe - 15   kcal/100g
  • Fasola zielona - 33   kcal/100g
  • Fasola - 33   kcal/100g

Podobne przepisy