owsianka Farro z warzywami
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
1. Czosnek, cebulę i marchewkę obrać, cebulę pokroić w drobną kostkę, marchewkę w plasterki, czosnek przepuścić przez prasę.
2. Rozgrzej oliwę z oliwek na patelni, rozłóż cebulę, marchewkę, czosnek i Farro, smaż przez około 3-4 minuty, aż cebula będzie miękka.
3. Następnie wlej wytrawne białe wino, trzymaj na małym ogniu, aż całkowicie odparuje, po czym wlej bulion z kurczaka, gotuj przez 20-30 minut. Po określonym czasie dodaj zielony groszek i starty parmezan, dopraw solą i pieprzem. Danie jest gotowe!
podawaj na stole, smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Białe wino - 78 kcal/100g
- Groszek zielony świeży - 280 kcal/100g
- Groszek zielony konserwowy - 55 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Parmezan ser 45% tłuszczu - 389 kcal/100g
- Farro - 340 kcal/100g
- Rosół z kurczaka - 19 kcal/100g