makaron z radicchio i pomidorami
skład / składniki
3
porcje:
metoda gotowania
1.& nbsp;pomidory myjemy, radicchio kroimy w paski, czosnek obieramy, każdy ząbek kroimy na pół. Przygotowane składniki układamy w naczyniu do pieczenia, & amp;nbsp; polewamy oliwą z oliwek i octem balsamicznym, solą i pieprzem do smaku. Wysyłamy formę do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni, pieczemy przez 30-35 minut.
2. W międzyczasie ugotuj makaron w osolonej wodzie zgodnie z instrukcjami na opakowaniu. Gotowy makaron wrzucamy do durszlaka, pozwalamy płynowi spłynąć, po czym wracamy z powrotem do rondla, układamy pieczone warzywa, podlewamy sokiem uwolnionym podczas pieczenia, mieszamy.
3. Zetrzyj parmezan. Wlać makaron w porcjach, posypać parmezanem i drobno posiekanymi ziołami, podawać. 
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Parmezan ser 45% tłuszczu - 389 kcal/100g
- Pomidory koktajlowe - 15 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Radicchio - 23 kcal/100g