makaron z radicchio i pomidorami

pyszna wersja makaronu! Koniecznie spróbuj! Makaron z radicchio i pomidorami to świetny obiad dla całej rodziny. Danie jest korzystnie uzupełnione parmezanem, który doskonale podkreśla doskonały smak makaronu i warzyw. Jeśli chodzi o warzywa, możesz wziąć dowolne: bazylię, oregano, pietruszkę, tymianek lub ich kombinację.
leno4kaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 17 % 4 g
tłuszcze 63 % 15 g
węglowodany 21 % 5 g
160 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 30 min

1.& nbsp;pomidory myjemy, radicchio kroimy w paski, czosnek obieramy, każdy ząbek kroimy na pół. Przygotowane składniki układamy w naczyniu do pieczenia, & amp;nbsp; polewamy oliwą z oliwek i octem balsamicznym, solą i pieprzem do smaku. Wysyłamy formę do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni, pieczemy przez 30-35 minut.

2. W międzyczasie ugotuj makaron w osolonej wodzie zgodnie z instrukcjami na opakowaniu. Gotowy makaron wrzucamy do durszlaka, pozwalamy płynowi spłynąć, po czym wracamy z powrotem do rondla, układamy pieczone warzywa, podlewamy sokiem uwolnionym podczas pieczenia, mieszamy.

3. Zetrzyj parmezan. Wlać makaron w porcjach, posypać parmezanem i drobno posiekanymi ziołami, podawać. 

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Parmezan ser 45% tłuszczu - 389   kcal/100g
  • Pomidory koktajlowe - 15   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Radicchio - 23   kcal/100g

Podobne przepisy