sos z syropu z granatów z żurawiną

zamierzasz gotować mięso? Nie zapomnij o sosie do niego! Sos z syropu z granatów z żurawiną podawany jest z mięsem w dowolnym kulinarnym wykonaniu: smażonym, duszonym, pieczonym lub gotowanym. SOS podaje się najczęściej na zimno, ale wersja na gorąco również nie jest zabroniona.
Ava Ri IAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 5 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 95 % 21 g
86 kcal
IG: 67 / 0 / 33

metoda gotowania

czas gotowania: 40 min

1. Żurawinę myjemy, rozprowadzamy na patelni, dodajemy & amp; nbsp; brązowy cukier, syrop z granatów i kilka gałązek tymianku.

2. Delikatnie wymieszaj składniki, dodaj połowę porcji ziaren grantu, wyślij patelnię do ognia.

3. Gdy masa się zagotuje, zmniejsz ogień i kontynuuj gotowanie przez 5-7 minut z częstym mieszaniem.

4. Wyłącz ogień, ostrożnie usuń gałązki tymianku, dodaj sok z cytryny i pozostałe ziarna granatu, wymieszaj.

podawaj na stole, dekorując według uznania świeżymi liśćmi tymianku.

Poczęstuj się! 

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Żurawina - 26   kcal/100g
  • Granat - 52   kcal/100g
  • Tymianek - 101   kcal/100g
  • Tymianek suszony - 276   kcal/100g
  • Tymianek - 276   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Brązowy cukier - 394   kcal/100g
  • Syrop z granatów - 250   kcal/100g

Podobne przepisy