bułki z czerwonym kawiorem
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Opłucz ryż w zimnej wodzie 5 razy, zalej zimną wodą w ilości 1 do 1.25. Gotuj przez 15 minut pod przykryciem na małym ogniu. Wyłącz i pozostaw pod przykryciem na 10 minut. Wymieszaj ocet ryżowy, cukier i sól i wlej do gotowego ryżu. Schłodzić ryż. Przygotuj produkty. Biorę takie paluszki krabowe do bułek - z naturalnym mięsem kraba. Rozłóż matę, przykryj folią spożywczą na wierzchu.
Krok 2:
Odetnij 1/3 z arkusza nori, Usuń. 2/3 połóż szorstką stroną do góry.
Krok 3:
Połóż trochę ryżu na wierzchu.
Krok 4:
Na ryżu-paluszki krabowe.
Krok 5:
Na paluszkach-miękki ser.
Krok 6:
Użyj maty, aby przekręcić rolkę z jednej strony.
Krok 7:
Potem z innym.
Krok 8:
Rozwiń, zwolnij z filmu.
Krok 9:
Przenieś na deskę i pokrój na równe części nożem.
Krok 10:
Nóż moczyć w zimnej wodzie.
Krok 11:
Połóż na talerzu, połóż kawior na wierzchu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Paluszki krabowe - 73 kcal/100g
- Paluszki krabowe Vici soczyste - 73 kcal/100g
- Paluszki krabowe południk Krab śnieżny - 140 kcal/100g
- Paluszki krabowe Miramar - 140 kcal/100g
- Paluszki krabowe Santa braemor Krab śnieżny - 70 kcal/100g
- Kawior z różowego łososia ziarnisty - 230 kcal/100g
- Kawior łososiowy ziarnisty - 245 kcal/100g
- Nori - 3 kcal/100g
- Ser "camembert" 50% tłuszczu - 291 kcal/100g
- Ser "moobacher" - 350 kcal/100g
- Ser "Sainte-agure" - 369 kcal/100g
- Ser "Syriusz Camembert" - 294 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Ocet ryżowy - 20 kcal/100g
- Okrągły ryż - 330 kcal/100g